U17: dupla, dupla fordulós hétvége

 Kategória: Egyéb

Mindkét U17-es csapatunk pályára lépett a hétvégén, két-két meccset játszottak a lányok.

Tatabányán két kemény csapat várt csapatunkra a hétvégi tornán. Ez a csapatunk néhány hónapja dolgozik együtt, komoly utánpótlás bázis kiépítésén dolgozik a stáb.

A hazaiak elleni első meccs első szettjében rögtön bizonyítotték is a lányok, hogy jó úton járnak. Ugyan egy kicsit megilletődötten kezdtek, de fokozatosan játékba lendülve nagyon szoros szettet játszottak, a nagyobb rutinnal bíró ellenféllel szemben. Sokat kivett a lányokból a nyitány, ami hullámzó teljesítményben mutatkozott meg. Bár akadtak pontatlanságok, de nagyon szép labdameneteket játszottak. A záró játszmában- figyelve a második meccsre többet cserélt Besenyei Attila vezetőedző, de hiába 3-0-ás vereség, a csapat teljesítményére nem lehetett panasz.

Második mérkőzésére egy kisebb változás volt a kezdő hatosban, és ez a húzás sikeres volt. Magabiztos, pontos és koncentrált játékkal zsebelték be az első szettet a lányok. A szettgyőzelem sokat kivett a csapatból, ráadásul a szolnokiak játéka is feljavult, így sikerült nekik egyenlíteni. A szakmai stáb a folytatásra változtatott egy kicsit a taktikán, amit a lányok precízen alkalmaztak a pályán, és izgalmas hajrával sikerült megnyerni az első mérkőzésüket.

Szalayné Sebők Éva u17 OSB II. osztály

TRSE – Szent Benedek RA 3:0 (26, 24, 21)
Szent Benedek RA – Szolnoki SPC 3:1 (22, -17, 19, 21)

Besenyei Attila: Kemény mérkőzéseket játszottunk nagyszerű ellenfelekkel. Mindkét meccsen elégedett voltam a csapattal, betartották a taktikai utasításokat, nagyon szép labdameneteket játszottak. Gratulálok a lányoknak és nagyon örülök az első győzelmünknek.

Játékosok: Nagy Vivien Martina, Krakoczki Csenge, Darvasi Rebeka Flóra, Lovász Kinga, Mayerhoffer Hédi Anna, Tokos Eszter, Meszlényi Lilla, Bernáth Viktória Laura, Szabó Krisztina, Pintér Jázmin, Lennert Anna, Schuj Zsófia Vezetőedzők: Besenyei Attila, Kormos Mihály

Székesfehérváron másik U17-es csapatunk lépett pályára és szintén két meccset játszottak. A hazaiak elleni első meccset remekül nyitottak a lányok a meccs elején, ami lendületet adott a folytatásra. Bár a meccset nem mi nyertük, de a szettgyőzelem és ami ennél sokkal fontosabb, a csapat játéka igazán biztató volt. Hosszú labdamenetek és szép megoldások után járt a dicséret az edzőktől.

A második meccsen a lényegesen rutinosabb Bonyhád ellen megilletődötten kezdtek a lányok, ami vissza is vetette a lendületüket, az ellenfél pedig ezt kihasználva a meccset is megnyerte. Nem érheti kritika azonban a fiatalokat, mivel becsülettel küzdöttek az utolsó pillanatig.

Szalayné Sebők Éva u17 OSB III. osztály Nyugat Alsóház

Székesfehérvár, szeptember 10.

MÁV Előre Akadémia – Szent Benedek RA 3:1 (-17, 7, 16,15)
Petőfi Sport Club Bonyhád – Szent Benedek RA 3:0 (12, 9, 13)

Besenyei Attila: Láttam nagyon sok biztató dolgot a lányoktól, aminek nagyon örültem. Megyünk tovább ezen az úton és biztos vagyok benne, hogy egyre erősebbek és rutinosabbak leszünk.

Játékosok: Albert Patrícia, Vadász Evelin, Kivágó Flóra, Kulcsár Anna, Czilli Petra Anna, Polányi Panna, Matisz Nikolett Andrea, Vajai Anna, Farkas Kamilla, Rapatyi Glória Magdolna, György Réka

 

Kapcsolódó hírek