Az olasz élvonalból érkezik új játékosunk

 Kategória: Felnőtt

A szerb tehetség Milka Stijepic az előrelépés miatt választotta klubunkat.

– Miért a Szent Benedek Röplabda Akadémiát választottad?
– Hallottam és olvastam a magyar röplabdáról, tudom, hogy nagyon sokat lépett előre itt a sportág. Azért jöttem, mert szeretnék fejlődni, tanulni és előrébb lépni. Amennyire megismertem a klub elképzeléseit és terveit, erre itt lehetőségem van, így nem kellett sokat gondolkodnom, amikor megkeresett a klub. Nagyon örülök, hogy gyorsan meg tudtunk állapodni, várom az augusztust, hogy elkezdjük a munkát.


– Milyen játékosnak tartod magad?
– Mint mondtam, még nagyon sokat kell és szeretnék is tanulni. Röviden annyit tudok talán kiemelni, hogy nincs elveszett labda és nincs elvesztett pont, ehhez pedig a legjobb teljesítményemet adom mindig.

– A várost ismered ahova költözöl?
– Nem jártam még sokszor Magyarországon, így a Balatonnál sem voltam, de amikor megállapodtunk, utánanéztem hova érkezek. Lenyűgöző amit láttam, gyönyörű helyre érkezem, ez pedig külön lökést adhat a pályán.

Névjegy

Milka Stijepic augusztus 30-án ünnepli 23. születésnapját. A vajdasági Lázárföldön (Lazarevo) született, 11 évesen kezdett röplabdázni. Tehetségét jól mutatja, hogy 15 évesen már profi szerződést kapott a Crevena Zvezda csapatától. Onnan két évvel ezelőtt a kazah Kuanyshba igazolt, tavaly az olasz élvonalbeli Cuneoban játszott. Háromszor volt ezüstérmes a szerb bajnokságban, kétszer a szerb kupában is második helyen végzett, bemutatkozott a szerb válogatottban is, akikkel egy alkalommal a Balkán bajnokságot nyert. A 184 centi magas ütővel egy éves szerződést kötöttünk, de hosszú távra tervezünk vele is.

Kapcsolódó hírek