Fiókcsapatot indítunk az NBI-ben

 Kategória: Egyéb

Élvonalbeli felnőtt bajnokságban gyűjthetnek rendkívüli tapasztalatot játékosaink.

A következő szezonban nyílik arra először lehetősége az extraligás női csapattal rendelkező kluboknak, hogy utánpótláskorú játkosokat nevezve fiókcsapatot indítsanak az NBI-es bajnokságban. Korábban az U21-es csapatok versenyezhettek felnőtt mezőnyben, amikor is NBII-es csapatok ellen edződhettek és versenyezhettek az alapszakaszban. A mostani MRSZ kínálta lehetőség merőben új, de egyértelműen a fiatalok fejlődését szolgálja. Klubunk szakmai és technikai stábja már 2 éve azon dolgozik, hogy az akadémiai csoportokban edződő sportolókat 1-2 éven belül az élvonalban tudjuk versenyeztetni önálló csapattal, így nagy örömmel fogadtuk a kezdeményezést és természetesen élünk vele.

Az MRSZ által megfogalmazott szabályok szerint a cél, hogy a 2001. január 1. és a 2006. december 31. között született röplabdázóknak az eddiginél több és magasabb színvonalú játéklehetőséget biztosítsanak. Ennek megfelelően a felnőtt csapat utánpótláskorú játékosaira és a Szent Benedek Röplabda Akadémián már két éve sportoló játékosokra már a következő szezonban is nagy feladatok várnak.

-Ez egy nagyon komoly esély a bizonyításra a sportágban a fiatal játékosoknak. Velünk együtt a Vasas, UTE és a Békéscsaba vállalta az indulást.

Ez körülbelül ötven fiatal játékost jelent, akinek ez egy nagy lépés és könnyebb lépés az Extraliga felé.

Nálunk egyértelműen az az egyik cél, hogy minél több lány zárkózzon fel az Extraliga szintjére – mondta Kormos Mihály, klubunk utánpótlás igazgatója. A szakember kiemelte, hogy az NB I-ben induló csapatban azok a lányok kerülnek nevezésre, akik 2-3 éve akadémiánkon edzenek és játszanak, melléjük érkeznek olyan utánpótláskorú játékosok, akik az extraligás csapatban is szerepet kapnak, kaphatnak – jegyezte meg Kormos Mihály.

Utánpótlás szakmai igazgatónk, Kormos Mihály reméli, hogy a bővítés az NBI és az Extraliga színvonalát is emeli a későbbiekben

– Előbb jött a lehetőség, mint azt terveztük, de ha a gondviselés így döntött, akkor nekünk az a feladatunk, hogy megragadjuk a lehetőséget. Több sportágban évek óta sikerrel működik a fiókcsapat modell, ami alkalmat ad a fiataloknak az előrelépésre. Remélem, hogy ennek a bővítésnek az eredménye, ami most az NB I-ben lesz, később az Extraligában is megmutatkozik majd. A játékosok keményebb, magasabb színvonalú meccseket játszanak, a felkészülés, az edzések is komolyabbak lesznek ehhez mérten.

A gyors építkezésben hiszünk, ezt bizonyítja, hogy 6-7 éves fennállásunk alatt nem csak a felnőtt csapatunk, hanem az utánpótlásunk is rohamléptekben fejlődik.

Újraindult az oviprogramunk, az általános iskoláskorú gyerekeink örömmel és egyre nagyobb számban versenyeznek az utánpótlás csapatainkban. A röplabdában jelenleg egyedülálló akadémiai programot indítottunk el 2 éve Kormos Mihály vezetésével. A terv, a program jó, újabb és újabb komoly szakemberek csatlakoznak az utánpótlás szakmai stábjához is, így bízom és hiszek a sikerben. Akadémiánk célja, hogy olyan játékosokat neveljen, akik később a magyar válogatott pillérei lehetnek, hasonlóan a labdarúgáshoz, ahol például a Puskás Akadémia négy ott nevelkedett játékosa főszerepet vállalt a magyar labdarúgó válogatott közelmúltbéli menetelésben-részletezte a terveket Komáromi Móric, klubunk elnöke.

Klubelnökünk, Komáromi Móric célul tűzte ki, hogy akadémiánkról válogatott szintű játékosok kerüljenek a felnőtt mezőnybe.

Az NBI-es bajnoki szezon október 16-én kezdődik, a sorsolás is megtörtént. Az egyeztetések zajlanak, hamarosan kialakul a program és ismertetni tudjuk szurkolóinkkal, követőinkkel. A csapat és a stáb ennek megfelelően augusztus 8-án kezdi meg a közös munkát, addig azonban még számos bejelentés várható, így érdemes követni oldalunkat. Hajrá Füred! Hajrá Szent Benedek!

Kapcsolódó hírek