Kitűzött célok teljesítve, jöhetnek az új kihívások!

 Kategória: Egyesület

Legtöbb idei célját túlteljesítve, tele tervekkel vág neki a 2022-es évnek a Szent Benedek Röplabda Akadémia. Kormos Mihály utánpótlás szakmai igazgató értékeli az évet.

 A Szent Benedek Röplabda Akadémia utánpótlása a megalapítása utáni első években nagyon nagy lendülettel indult el, majd egy visszaesés után, másfél éve teljesen újra szabtuk a rendszert, melynek következtében hihetetlenül látványos a fejlődés. Napjainkban az SZBRA már igazi akadémiaként működik, hiszen valamennyi területen a legmagasabb szinten dolgozunk.

A kiemelt akadémistáink 90%-a Szent Benedek iskola tanulója, akik heti nyolc edzésen vesznek részt, magas szakmai tudással rendelkező röplabda edzőink, erőnléti edzőink vezetésével. Osztott pályán, külön csoportokban, posztokra bontva dolgoznak a lányok napi 2-4 órát. Rengeteg előnyünk mellett az egyik legfontosabb, hogy az ISKOLA – KOLLÉGIUM – CSARNOK – ÉTKEZDE „négyes” 100 méteren belül helyezkedik el, ami ebben a pillanatban csak Nálunk megoldott Magyarországon, így a szülők is a lehető legnagyobb biztonságban érezhetik gyermekeiket.

Jó látni, átélni, hogy csapataink hatalmas lépésekben fejlődnek. Edzőink remek munkát végeznek.

U21-es gárdánknak egy éve nem sok babér termett, de idén szárnyalunk, hiszen 2-3 évvel vagyunk fiatalabbak az ellenfeleknél és Mészáros Péter vezette csapatunk 10 mérkőzés után 5 győzelemmel áll a csoportjában. (Rajtunk kívül két U21-es egylet szerepel a csoportunkban, a többiek felnőtt NB2-es csapatok.)

U19-ben két csapattal szerepelünk a nagy játékos létszám miatt.

U19-Piros, az 1. osztályban versenyez, ahol nagy skalpokat sikerült begyűjteni a Kecskemét, a Kaposvár, a tiszta szerbekből álló MAFC ellen. Február végéig dől el, hogy bejutunk-e a legjobb 12-be, amire reális esélyünk van.

U19-Kék, a Nyugati 2. osztályban remekelt, hiszen már ott vannak lányaink a 12-ben. A következő két kör dönt arról, hogy éremért jászhatunk-e áprilisban vagy sem. Nagy csatákban edződtünk az elmúlt hónapokban.

U17-ben is két csapattal versenyzünk.

U17-Piros, Varga Tomas vezetésével az 1. osztályban vitézkedik, ahol Magyarország legjobb 12 csapata szerepel. Egy éve jutottunk fel a 2. osztályból, és bravúros győzelmekkel sikerült helytállnunk ősszel, a számunkra előkelő 8. helyen zártunk. Legyőztük a Gödöllőt, a Szegedet, a Jászberényt, a Szolnokot, és nagyon közel voltunk több csapathoz is. Tavasszal megpróbálunk pár helyet előre lépni és megcélozni a hatcsapatos országos döntőt.

U17-Kék a Nyugati 3. osztályban kezdte a küzdelmet, ahol decemberig eljutottunk a legjobb két csapat közé, így osztályozón szerepeltünk. A 2. osztály utolsó helyezettjét a Dunaújvárost könnyedén 3-0-ra vertük meg, de a nagy rivális ÉDRA ellen hiába vezettünk döntő szettben is 11-9-re, nem sikerült feltenni a pontot az i-re és maradtunk a 3. osztályban. Játéktudás szerint simán a 2. osztály felsőházában lenne a helyünk, ezért is sajnálom a lányokat, akik mindent megtettek a feljutásért és meg is érdemelték volna, nagyon.

U15-ös gárdánk Besenyei Attila edzősködése mellett 2. osztályban a nyugati csoportban bravúrosan játszott összel. 5. hely, 7 győzelem, 4 vereség a teljesítmény. Még a szezon elején szenvedtek 2 vereséget, ami miatt nem tudtak feljebb lépni, de amit letettek eddig az megsüvegelendő.

U13-asaink a 2. osztályban remekül kezdték a szezon, a hazai tornagyőzelemmel. Szmik György szisztematikusan építette fel a csapatát. A folytatás már nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de tavasszal jöhetnek az újabb meglepetésgyőzelmek.

U11-es csapataink is pályára léptek már. Itt nem számolják még az eredményt, de nagy létszámmal vettünk rész a versenyen. Halász Györgyi füredi Eötvös iskolásai, Bede Tamás zánkai röpisei és Szmik György balatonfüredi Református iskolásai mellett a környékről bejáró sportolók vettek részt a tornán. Tavasszal jönnek az újabb versenyek és az U12-esek is megkezdik a majd a szezont.

Nagyon nagy büszkeséggel gondolok vissza erre a pár hónapra. Mindent összevetve remek fél évet zártunk. Egy kivételével minden „tervet” teljesítettünk, és sok területen bőven túl is lőttünk a célon.

Köszönet a vezetőségnek, akik megteremtették a lehetőséget, az edzőinknek a szisztematikus, áldozatos munkát, a szülőknek a türelmet, bizalmat, de a legtöbbet a röplabdásainknak, akik ennyire alázatosan dolgozva ilyen sikereket értek el.

Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Kapcsolódó hírek