Nem ijedtünk meg a Nyíregyházától

 Kategória: Felnőtt

Megszorongattuk a legjobb formában lévő magyar csapatot.

A nyíregyháziak egy sikerrel megvívott Békéscsaba elleni rangadó után várta csapatunkat, nekünk pedig az MTK elleni hazai mérkőzés után kellett megmutatnunk, hogy az a meccs csak egy kisiklás volt.

Remekül álltunk bele a mérkőzésbe, és tartani tudtuk a remek erőkből álló hazaiakkal a lépést. A szett hajrájában sem volt most gond a játékunkunkkal, de a nyírségiek rutinból megoldották a szoros szett befejezését. A folytatásban úgy tűnt, hogy a Nyíregyháza érvényesíti a papírformát, kisebb hullámvölgybe kerültek a lányok, de ez csak átmeneti volt. Megrázták magukat, és Nelmaira Valdez vezetésével az előzőhöz képest is szorosabb szettet játszottak, egészen szép megoldásokat bemutatva.

Bár a harmadik szett tűnt szemre a legsímábbnak, de ebben a periódusban is tisztességesen harcoltak a lányok, így összességében remek mérkőzést játszva indulhattak a hosszú hazaútra.

Milodanovic Andrea: Nagyon sokat dolgoztunk az MTK meccs után, a vírus miatti hosszú kihagyás után az utóbbi volt az első olyan hét, ahol a régi rendszerben tudtunk edzeni. Talán egy kis hiányérzetünk azért lehet, mert az első két szett végén téthelyzetben megremegett a kezünk és hibákat követtünk el, de a lányok még nem sokszor találkoztak ilyen szituációval, így ebben még fejlődnünk kell. Biztató volt, hogy amikor hullámvölgybe kerültünk, akkor nagyon gyorsan ki tudtunk belőle jönni, ebben már nagyon sokat fejlődtünk. Nagyon jó energiákat mozgósítottunk a mérkőzésen és ez megalapozta a játékunkat is. Hétfőn, az MTK ellen hasonló teljesítménnyel szép eredményt érhetünk el.

Fatum-Nyíregyháza – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:0 (20, 22, 13)
Nyíregyháza. V: Bátkai-Katona, Árpás.
Fatum-Nyíregyháza:  Vaszileva 10, Ortiz 6, Varga E. 21, Fuchs 3, Pintér 7, Francesco 2. Csere: Tóth F. (liberó), Radosová 11. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
SZBRA: Vukoja 3, Valdez 10, Zen 6, White 10, M. Skoric 3, Vacsi 3. Csere: Fáth (liberó), Dimitric, N. Sokric, Baker Vezetőedző: Andrea Milodanovics.

Kapcsolódó hírek