Rajt az Európa bajnokságon Kiss Grétával a magyar válogatottban

 Kategória: Egyéb

Augusztus 20-án Szlovákia ellen kezdi meg az Európa-bajnoki csoportmeccseit a magyar női röplabda-válogatott. Csapatunkat a válogatottban Kiss Gréta képviseli, vele beszélgettünk a rajt előtti délutánon.

– Nem a pihenésről szólt a nyár, gyakorlatilag folyamatosan dolgoztatok. Minden összeállt a rajtra?
– Hat hét volt a felkészülés, ami talán még rövidnek is mondható – én például magamon azt érzem, hogy 1-2 hét még belefért volna néhány apró részlet csiszolására. De jól sikerült a felkészülés, meccseken is tudtunk gyakorolni, készen állunk a rajtra. Itt Zadarban nagyon jó körülmények fogadtak bennünket, jól megszerveztek mindent. Annyi zökkenő volt csak, hogy az idefele úton belefutottunk egy dugóba, így sokkal hosszabb ideig tartott a tervezettnél.

– Amikor kiderült, hogy Zadarban játszotok, ráadásul a hosszú hétvégén kezdtek, akkor nagy volt az öröm, mert magyar szurkolók hazai pályát tudtak volna varázsolni nektek. A vírushelyzet miatt viszont nem lesznek nézők a meccseken.
– Nem lesz teljesen üres a lelátó, mert minden csapat kapott harminc jegyet, amit a közeli hozzátartozóknak adhatott oda. De természetesen közel sem lesz telt ház így. Jó lett volna végre nézők előtt játszani, sokkal másabb lett volna. A szezonban végig üres lelátok előtt játszottuk, így azért nem lesz szokatlan ez a helyzet.

– Mindig a következő meccs a legfontosabb, így a szlovákok elleni pénteki nyitó találkozó van fókuszban. De ha kicsit távolabb nézünk, akkor mi a célja a válogatottnak a kontinenstornán?
– Egyértelmű célunk, hogy a csoportból továbbjussunk. Négy közel azonos képességű, hasonló erősségű csapat van, így nagyon nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne csússzunk ki a legjobb négyből, aki a nyolcaddöntőbe jut. Ha pedig a továbbjutás megvan, onnantól már minden meccs ajándék, felszabadultan játszhatunk és meglátjuk az mire elég.

– Mennyire vagy naprakész a balatonfüredi felkészülésből?
– Természetesen beszélgetek a lányokkal, hallottam, hogy nagyon kemény munka folyik, és várom is, hogy bekapcsolódjak én is. Fiatal vagyok és érzem, hogy szükségem van rengeteg munkára. Örülök, hogy jó hírek érkeztek a Balatonról, alakul a csapat egy kemény edző kezei alatt.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (SZERBIA-BULGÁRIA-HORVÁTORSZÁG-ROMÁNIA)

A magyar program, C-csoport (Zadar)
Augusztus 20.: –Szlovákia, 20.15
Augusztus 21.: –Svájc, 20
Augusztus 22.: –Olaszország 20
Augusztus 24.:  –Horvátország 17
Augusztus 25.: –Fehéroroszország 18.
A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

A NŐI VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE     
Feladók: Bagyinka Fanni (Újpesti TE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek Balatonfüred RA), Németh Anett (SC Potsdam, német), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szűcs Kinga (klub nélküli) Török Kata, Vezsenyi Adrienn (mindkettő Vasas)
 Centerek:  Gyimes Zsófia (Újpest), Papp Orsolya (Vasas), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)

 

Kapcsolódó hírek