Rengeteg tanulsággal járó hétvégén van túl az utánpótlásunk

 Kategória: Egyéb

Az U17-es csapatunk bemutatkozott a legjobbak között, az U13-as lányok tornán készültek a bajnokságra.

U17: A legjobbak ellen is becsülettel helytálltak a lányok

Szalayné Sebők Éva u17 OSB I. osztály alapszakasz, Vasas Sportcsarnok, Folyondár utca

Vasas SC ’A – Szent Benedek RA – Piros 3:0 (-13, -5, -11)
Szent Benedek RA-Piros – BRSE-Fehér 0:3 (-22, 16, 15)
Nyíregyházi Sportcentrum – Szent Benedek RA-Piros 3:0 (-22, -14, -18)

Osztályt váltott az U17-es csapatunk és idén már a legjobbak között méreti meg magát. Hogy a legjobbak kijelentés tökéletesen fedi a valóságot azt bizonyítja, hogy rögtön a tavalyi bajnok és ezüstérmes ellen is meg kellett mérkőzniük.

A tavalyi bajnok Vasas ellen érződött is, hogy meg voltak szeppenve a lányok. Hiába próbálkoztak meccs közben is váltani az edzők, az ellenfélnek mindig volt válasza, a rutin mellettük szólt.

Sokkal jobban kezdődött a második meccsünk a Békéscsaba ellen. Itt már megmutatták a lányok, hogy nem véletlen ebben az osztályban szerepelnek, előjöttek az edzésen gyakorolt elemek, egészen biztatóan játszottak.

Sajnos nem tudták ezt a formát a harmadik mérkőzésre megtartani. Görcsösen és sok hibával játszottak. A lányok harcoltak, de nem sikerült visszajönni és hozni azt ami az előzőmeccseken működött.

Besenyei Attila, edző: Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz és erre igyekeztünk a lányokat is felkészíteni. Nem lehetünk csalódottak, mert nagyon szép dolgokat is láthattunk a csapattól. Nincs más feladatunk, mint tovább gyakorolni az edzéseken és meccsről meccsre jobban teljesíteni ebben az osztályban is.

A tornán pályára lépő játékosok: Krakoczki Csenge, Bernáth Viktória, Mayerhoffer Hédi, Szabó Krisztina, Szőke Hanna, Schneider Vanessa, Csere: Simon Réka (libero), Magyarossy Anna, Egri Boglárka, Losonczki Luca Edzők: Varga Tamás, Besenyei Attila

U13: Remek erőfelmérővel készültünk a bajnokságra

SZOSI U13 felkészülési torna, Szombathely

Tízcsapatos erőfelmérő tornát játszott U13-as csapatunk Szombathelyen. A lányok az első mérkőzést álomszerűen kezdték, a remek nyitásoknak és a jó játéknak köszönhetően a hazaiak ellen nyerni is tudtak. A folytatásban a jó játékot egy kis megilletődöttség váltotta fel, amit sajnos nem sikerült gyorsan legyűrniük. A csoportmeccsek végére állt össze ismét a játék, majd a helyosztón már megint az első meccsen látott arcát mutatták a lányok. Ott hét pontos hátrányból sikerült legyőzniük a Tatabányát. Végül a 7. helyet sikerült elhozni a tornáról.

Szmik György, edző: A torna kifejezett célja az volt, hogy lássuk, hol tartunk most a felkészülésben. Lehetőség adódott a játékosaimat mérkőzés helyzetben kipróbálni, így reális képet kaptam arról, ki hogyan viseli terhelést, és a stresszes helyzeteket, illetve egy-egy adott szituációban hogyan reagálnak nyomás alatt. Sokat tapasztaltunk, jó úton járunk.

A tornán pályára lépő játékosok: Tóth Boglárka, Lakatos Luca, Kis Gréta, Nagy Fruzsina, Németh Izabella, Ágoston Dalma edző: Szmik György

Kapcsolódó hírek