NB I. SZBBRA – DVTK FUX 3:0 (-25, -24, -17)

 Kategória: Egyesület, Felnőtt, Galéria

Szoros és izgalmas mérkőzést hozott az első decemberi hazai találkozó, ahol a DVTK csapatát fogadtuk.

Az első két szettet a ráadásban tudtuk megnyerni, a harmadikban azonban már nyugodtabban szurkolhatott a hazai közönség.

Szent Benedek-Balatonfüred – DVTK FUX 3:0 (25, 24, 17)

V: Kiss Z., Szabó Zs.

SZBBRA: Sours 3, N. Skoric 7, Jezerniczki 7, Yslany Kelly 5, M. Skoric 16, Vasvári E. 8. Csere: Fáth (liberó), Vasvári Zs. 4.

Vezetőedző: Andrea Milodanovic

DVTK: Sitkey 3, Kiss V. 2, Kovács E. 12, Szajkó 6, Egri 13, Kundrák 8. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss E., Bertók 1, Dömsödi, Nemes

Vezetőedző: Toma Sándor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 14:16, 18:21. II. játszma: 7:8, 14:16, 20:21. III. játszma: 8:7, 16:12, 21:15.

Toma Sándor, a vendégek edzője így nyilatkozott: “Nagyon kiélezett csatát vívtunk a Balatonfüreddel. Azért jöttünk ide, hogy megpróbáljuk megnehezíteni az ellenfelünk dolgát, és megküzdjünk minden pontért. Az első két szettben abszolút partiban voltunk, és igen nagy erőfeszítésre késztettük a házigazdát. A rutintalanságunk miatt nem tudtuk behúzni egyiket sem, holott a végjátékban is vezettünk már. A harmadik játszmában pedig már lehetőséget adtam a fiataloknak is. Azt gondolom, kifejezetten jó mérkőzést láthattak, akik kilátogattak a csarnokba. Erre a mai játékra lehet építeni, és készülünk a jövő heti Palota elleni nagyon fontos találkozóra.”

Milodanovic Andrea a következőképpen értékelt: “Nagyon fontos 3 pontot szereztünk újra egy nagyon izgalmas meccsen. A DVTK ma nagyon jól játszott, remek mezőny munkát és nyitásokat láttunk tőlük. Nehéz volt jól fogadni a nyitásaikat, mert messziről és erős labdákkal igencsak megnehezítették a dolgunkat. De ahogy alkalmazkodni tudtunk a nyitásaikhoz, úgy át tudtuk venni az irányítást. A mai meccsen ki szeretném emelni a mindössze 14 éves Vasvári Zsófi teljesítményét, aki fontos helyzetben került pályára és végig bizonyítani tudta tehetségét határozott játékával. Ennyi idősen így játszani nagyon jó visszaigazolás volt nekem is, megmutatta, hogy jó úton járunk a közös munkában. Még egy embert szeretnék kiemelni, mégpedig az irányítónkat, aki ma igazi vezéregyénisége volt a csapatnak a pályán. Gratulálok nekik és az egész csapatnak – mindemellett  jó pihenést mindenkinek a holnapi napra!”

Gratulálunk mi is a lányoknak! Ezzel a győzelemmel sikerült megtartani a 3. helyet a tabellán.

A következő mérkőzésre idegenben kerül sor, hiszen 8-án, szombaton az MTK-hoz utazik a csapat.

Hajrá Füred! Hajrá Szent Benedek!

Kapcsolódó hírek