Újabb magyar válogatott játékossal erősítettünk

 Kategória: Egyesület

Pekárik Eszter Békéscsabáról érkezik csapatunkba.

Ahogy azt korábban klubunk elnöke Komáromi Móric kifejtette, a célunk, hogy magyar válogatott játékosokkal erősítsük meg csapatunkat. Két éve Vacsi Evelin, tavaly Kiss Gréta és Bleicher Réka csatlakozott csapatunkhoz, idén Pekárik Eszterrel erősítettünk.

A 26 éves játékos félig-meddig hazaigazol, hiszen Veszprémben született, ott kezdett röplabdázni a VESC csapatában, majd 2013-ban a Vasas-Óbudához, 2017-ben Békéscsabára szerződött. A fővárosiakkal kétszer megnyerte a Magyar Kupát, a békésiekkel egy-egy bajnoki címet és MEVZA-kupa győzelmet ünnepelhetett. Eszter center poszton játszik, 190 centiméter magas és évek óta alapembere a magyar válogatottnak. Az előző szezonban neki volt a legjobb támadási hatékonysági mutatója az Extraligában, a 2021-es Európa Bajnokságon, a csoportkör a top 3-ban volt a blokkolók között.

-A Szent Benedek Röplabda Akadémia évről-évre fejlődik, az előző szezonban is bizonyította, hogy rengeteg potenciál van a klubban. Nagyon remélem, hogy ez a felfelé ívelő tendencia az érkezésem után is folytatódik, a célom, hogy a rutinommal és tapasztalatommal segítsek a fejlődésben. Örültem a klub megkeresésének, és a felvázolt, hosszú távú tervek is szimpatikusak voltak, motiválnak-mondta Eszter a szerződés aláírása után.

Csapatunk vezetőedzője, Dejan Desnica folyamatosan figyelemmel követte új játékosunkat, leigazolását ő is szorgalmazta. -Komoly erősítés lesz Eszter, aki a szezon egyik legjobban blokkoló centere volt. A blokkmunkája mellett nagyon jól támad, amivel kiemelkedő szerepet vállalhat a sikereinkben. Keményen dolgozunk együtt jövőre az újabb sikerek eléréséért-fejtette ki Dejan Desnica.

Eszterrel tart Balatonfüredre vőlegénye, az egykori sokszoros magyar válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes Nacsa Gábor is. Ő korábban edzőként a magyar válogatott és Békéscsaba szakmai stábjában is dolgozott, legutóbb a BRSE utánpótlásában ért el sikereket. Gábor már az elmúlt hónapokban is segített az akadémiai csapataink felkészülésében, a következő szezonban is Kormos Mihály utánpótlás igazgatónk stábjában kap szerepet.

Kapcsolódó hírek