Valóra vált az álmunk, kupadöntőt játszunk

 Kategória: Egyéb

A hazai pályán megnyert első meccs után Nyíregyházán is nyerni tudtunk, ezzel bejutottunk az MVM Magyar Kupa döntőjébe.

A koronavírus járvány miatt mindkét csapat foghíjas kerettel készült a mérkőzésre. A hétfői „odavágón” magabiztos, 3:0-ás győzelemmel kinyitottuk a kupadöntőhöz vezető kaput, ma pedig lehetőséget kaptunk arra, hogy be is lépjünk rajta, újabb történelmet írva klubunk életében.

Szorosan indult a találkozó, de 5-5 után előnybe kerültünk. Elsősorban a remek mezőnymunkánk volt szembetűnő, amivel sok veszettnek tűnő labdát is vissza tudtunk hozni, sőt azokból pontot is szereztünk. Őrizni tudtuk 2-3 pontos előnyünket egészen 15-ig, amikor a hibáinkat kihasználva egyenlítettek a hazaik, sőt a 18-17-nél már a vezetést is átvették. Kisebb gödörbe kerültünk, így jött is az első időkérésünk a találkozón. Olyannyira lendületbe jött a Nyíregyháza, hogy újabb két pontjuk után ismét Dejan Desnicának volt oka időt kérni. Minden pontért keményen megküzdve 21-nél értük utol ellenfelünket és kezdődhetett a kiélezett hajrá. Mindkét csapatnak lehetősége volt arra, hogy befejezze a szettet, végül ez nekünk sikerült. Ezzel az egy lépéssel közelebb kerültünk álmunkhoz. (28-30)

Gyorsan kellett időt kérnünk a második szett elején, merthogy a nyírségiek igencsak elkapták a fonalat. Hiába zárkóztunk fel, érezhetően feszülten játszottunk, míg a túloldalon megérezték a lehetőségeget és azt rutinosan ki is használták. Az elődöntő mindkét mérkőzését nézve először mondhattuk el: semmi nem sikerül, sőt még a labda is rosszul pattant. 18-10 után csillant fel először a remény, hogy közelebb tudunk kerülni a hazaiakhoz. Összeállt a blokkunk, Vacsi Evelin pedig remekül nyitott, egészen 18-16-ig kapaszkodtunk. A Fatumnak sikerült gyorsan megtoldani előnyüket két ponttal, és ugyan a szett végégi esélyünk volt egyenlíteni, ellenfelünk rutinból a szettgyőzelemig „gyalogolt”. (25-22)

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

Lényegesen szebb arcunkat mutattuk a harmadik szett elején. Gyorsan sikerült 2-3 pontos előnybe kerülnünk, ami érezhetően visszahozta a lányok önbizalmát. Ennek ellenére is egy-egy helyzetben nem a legjobb döntést hozták, így 8-nál utolért bennünket ellenfelünk. Óriási csata folyt minden egyes labdáért, érződött mindkét csapaton, hogy az a szett nagyon sok mindent eldönthet. Hol itt, hol ott volt az előny, egyetlen másodpercig nem lankadhatott a figyelem. Sajnos a kezek ismét nálunk remegtek meg és 16-16 után sorozatban három pontot szerzett a Nyíregyháza, így vezetőedzőnk időt kért. Megint megtorpantunk és nem is tudtunk átlendülni a holtponton, ez a lehetőség is elúszott a döntőbe jutásunkra. (25-19)

Az már biztos volt, hogy öt szettes lesz a meccs, a kérdés csak az volt, hogy tét nélküli zárójátszma vagy egy aranyszett következik a negyedik felvonás után. Pattanásig feszült volt a pályán a hangulat, ahol nekünk sikerült előbb megnyugodnunk és 3-3 után 4 pontra megléptünk, sőt tovább is tudtuk növelni előnyünket. A most vagy soha hangulat hajtotta csapatunkat és rendkívül fegyelmezett, koncentrált játékkal lépdelt a döntő felé. Most nem volt megtorpanás, nem volt hullámvölgy. A becsületesen küzdött a Nyíregyháza, de nem tudtak megállítani bennünket, így a szett végére eldőlt,

IDÉN MI JÁTSZHATJUK A MAGYAR KUPA DÖNTŐJÉT!


Az ötödik, komolyabb téttel nem bíró játszmában is maradt a nagy küzdelem. A Nyíregyháza egy pillanatig sem adta fel a meccset, de mi is szerettünk volna győzelemmel ünnepelni. Végül nagy csatában ezt a szettet is megnyertük, és kettős győzelemmel jutottunk a kupadöntőbe. (12-15)

Dejan Desnica: Egy rendkívül nehéz perióduson van túl az egész csapat, nagyon keményen megdolgoztunk ezért a sikerért. December 26-án hat emberrel kezdtünk el dolgozni, most is van még hiányzónk, de minden nap az lebegett mindenki szeme előtt, hogy szeretnénk bejutni a Magyar Kupa döntőjébe. Ez az álom volt az, ami erőt adott és átlendített minden nehézségen. El akartuk hinni, hogy meg tudjuk csinálni. Elhittük, meg tudtuk csinálni és itt vagyunk.Történelmet írtunk ezzel a döntőbe jutással, de ezzel még nem fejeztük be a munkát. Minden lánynak a csapatból, mindenkinek a stábból és a klub vezetőinek köszönöm, hogy ilyen fantasztikus sikert érhettünk el.

Pampuch Csaba: – Kicsit csalódott vagyok, mert szerettünk volna a nehézségek ellenére továbbjutni. Mindent megtettek a lányok, a végére kicsit talán el is fáradtak, de mindenki hatalmas tűzzel és akarattal játszott. Erre lehet építeni, ilyen elszántsággal kell játszani a továbbiakban is. Sajnálom, hogy nem védhetjük meg címünket a kupában.

Milena Koprivica: Szeretnék gratulálni a csapatomnak és a természetes ellenfelünknek is, remek mérkőzés volt és mindkét csapat nagyon jól röplabdázott. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy egy igazi csapatként játszottunk, és amikor nehéz volt a pályán, egymást segítettük át. Sokra hivatott lányok vannak Balatonfüreden és egy remek stáb, amelyik segít abban, hogy sikeresek legyünk. Nagy és történelmi sikert értünk el, de még van bőven feladatunk.

Fáth Kinga: Amikor 5 éve idejöttem NB II-be Balatonfüredre játszani, egy hihetetlen álomnak tűnt amit ma elértünk. A klub vezetése töretlenül hitt abban, hogy az álmaink megvalósulhatnak. Köszönöm nekik a hitet és a csapattársaimnak, a stábnak hogy minden nehézséget leküzdve csapatként jutottunk döntöbe. A mai nap még az örömé, de holnaptól teljes erővel a folytatásra koncentrálunk, mert nagyon sok feladat vár ránk még a szezonban.

MVM női Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:
Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA 2:3 (–28, 22, 19, –11, –12)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 492 néző. V: Horváth M., Bátkai-Katona.
FATUM: Milanova 4, Radosová 29, Lászlop 10, Bogár 5, Vaida 20, Bodovics 5. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. Megbízott edző: Pampuch Csaba.
SZBRA: Koprivica 18, Iosia 4, Szavovic 9, Vacsi 10, Stijepic 17, Kiss G. 10. Csere: Fáth (liberó), Jimerson 12, Dimitric, Szerényi, Lekic. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Az MVM Magyar kupa döntőjében a Vasas-Óbuda-Swietesky Békéscsaba párharc győztesével találkozunk majd. Addig azonban rengeteg dolgunk van még, hiszen jövő héten pénteken 17 órától folytatódik az Extraliga. Az első idei ellenfelünk hazai pályán a Vasas lesz.

Kapcsolódó hírek
U15