A koronavírus miatt szigorítottunk a szabályokon

 Kategória: Egyesület

Kampányt indítunk, a maszkhasználatra hívjuk fel a figyelmet.

A Szent Benedek Középiskola és Kollégium hivatalos oldalán olvasható, hogy az intézmény egy tanára és diákja is koronavírus fertőzött. Mivel több játékosunk is ott tanul, illetve a sportcsarnokunk egy területen van az iskolával, ezért csapatunknál szigorítottunk a megelőzés érdekében hozott szabályokon.

– Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nincs gócpont az iskolában, egyedi esetekről beszélhetünk és minden szükséges lépést megtettünk, hogy megelőzzük a komolyabb bajt.

Nincs ok a pánikra sem az iskolában, sem az akadémia csapatainál

-jelentette ki klubunk elnöke, a Szent Benedek Középiskola igazgatója, Komáromi Móric.

Az Extraligára készülő felnőttek eddig is szigorú szabályok betartásával végezték a felkészülést, de a megelőzés és a biztonság érdekében újabb intézkedéseket vezettünk be. -A legfontosabb, hogy minimalizáljuk a lehetőségét az átfertőzésnek, éppen ezért a lányokat arra kértük, hogy minden nyilvános helyet kerüljenek, a mozgásterüket lehetőleg az edzés helyszínére és a lakhelyükre szűkítsék. A lakásukon és edzéseken kívül előírtuk a maszkhasználatot, ez utóbbira folyamatosan figyelmeztetjük az utánpótlás játékosokat is. Emellett az egész felnőttcsapatot újból leteszteltük -részletezte az intézkedéseket Komáromi Móric.

Hozzátette, hogy a vírus befolyásolhatja a felkészülés menetét, a felkészülési mérkőzéseket, de a szakmai stáb igyekszik mindenre megfelelő megoldást találni és rugalmasan alkalmazkodni az aktuális helyzethez. Az utánpótlás csapataink esetében is az edzések kezdete óta ügyelünk a fokozott higiéniai szabályok batartására, amiben a játékosok mellett a szülők is partnerek.

– Az egészség a legfontosabb és az elsődleges. Szeretnénk példát mutatni, ezért úgy döntöttünk, hogy egy kampányt indítunk, ami a maszkhasználat fontosságára hívja fel a figyelmet. Hangsúlyozni akarjuk, hogy ebben a helyzetben is megoldható a mindennapi életünk zavartalan működtetése, de ehhez be kell tartanunk a szakemberek által javasolt szabályokat -mondta klubunk elnöke.

Arra kérünk mindenkit, hogy a pánikhangulat megelőzése érdekében csak és kizárólag a csapatunk által kiadott hivatalos közleményekből tájékozódjon!

Kapcsolódó hírek