A Szent Benedek – Balatonfüred Röplabda Akadémia 2015-ben alakult.

Azzal a szándékkal hoztuk létre a Röplabda Akadémiát, hogy a Nyugat-Magyarországon röplabdázó női utánpótlás korú játékosokat egy magas színvonalú utánpótlás nevelő klubba tudjuk integrálni amellett, hogy a felnőtt csapatunk kiemelkedően teljesít.

Ennek megfelelően felnőtt csapatunk az alapítás óta szinte egyedülálló fejlődésben van, példaértékű a fejlődés. A  2017/2018-as szezonban a bajnoki cím elnyerése után a csapat megszerezte az NB I-ben való indulási jogot, a következő évben pedig már az Extraligában indulhatott az együttes.  Az első élvonalbeli szezont a 6. helyen zárta a csapat, a Magyar Kupa sorozatban pedig a legjobb 8 közé jutott. A 2021/2022-es bajnoki évben sikerült a Magyar Kupában a második, az Extraliga bajnokságban a harmadik helyet megszerezni, amivel kiváltottuk az indulási jogot a nemzetközi kupaszereplésre is. A 2022/2023-mas bajnoki évet új lendülettel és a megszerezett tapasztalatok birtokában kezdték meg a játékosok és a stáb. A cél a bajnokságban és a Kupában is ugyanaz, illetve minél tovább jutni nemzetközi szinten. Nagy elhivatottsággal és elszántsággal, profi hozzáállással dolgoznak nap, mint nap, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Bízunk benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye.

A felnőtt csapat mellett klubunknál kiemelt jelentőségű az utánpótlás kérdése. Hisszük, hogy a magyar röplabdának szüksége van tehetséges játékosokra, olyan fiatalokra, akikkel ez a sportág a nemzetközi mezőnyben is nagy sikereket érhet el. Ehhez kellenek olyan egyesületek Magyarországon, ahol a gyerekek képzett szakemberek irányításával, a megfelelő háttér biztosításával magas színvonalon edzhetnek, fejlődhetnek, versenyezhetnek. Célunk, hogy a nyugat-magyarországi térségben ebben élen járjunk.

Az Akadémia már most is jelentős utánpótlás bázissal rendelkezik, hiszen a balatonfüredi és környéki gyerekek körében egyre népszerűbb a sportág, edzőink elismert, nagy tapasztalattal rendelkező, elhivatott szakemberek. Az ő munkájuk garancia a sikerre.


Az Akadémiának határozott, jól megfogalmazott céljai vannak. Az utánpótlás bázis építése mellett törekszünk arra is, hogy a jövőben is megtaláljuk azokat a szakembereket, akik példa- és iránymutatásukkal igazi sportolókat, jó embereket képeznek, nevelnek. A szakmai és operatív stábot, akik az egyesület mindennapi életét szervezik, irányítják fiatalos lendület és nagyfokú elhivatottság jellemzik.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy sportolóink és munkatársaink sikeresek legyenek, mindezt úgy, hogy méltók legyenek Balatonfüred hírnevére.

 

 

Együttműködő partnerintézményeink

Büszkék vagyunk arra, hogy utánpótláskorú játékosaink számára biztosítani tudjuk a beiskolázási- , továbbtanulási-  és játékos karrierjükhez szükséges alapvető szükséges feltételeket. Balatonfüred városában mindezek magyarországi és európai viszonylatban is a magas színvonalon biztosítottak.

A Pannonhalmi Bencés Apátság fenntartásával működő Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Balatonfüredi Tagintézménye lehetőségeihez mérten szinte mindent biztosít játékosaink számára. A taníttatáson kívül az iskola kollégiumában biztosított a játékosok elhelyezése, ellátása is. A sportcsarnok – ahol az edzések, versenyek vannak – az iskola területén helyezkedik el, ezzel is megkönnyítve a játékosok életét.

Az iskolában 2020-ban az országban egyedülálló módon indult gimnáziumi képzés, amelyben röplabdás sportolóink tanulnak. Tanrendhez igazított edzésprogrammal, heti 8 edzéssel, személyi, speciális edzésekkel képezzük őket.

A Lóczy Lajos Gimnázium vezetésével, tanáraival kialakított jó kapcsolatnak köszönhetően egy, a sportot támogató közegben tanulhatnak játékosaink. Elmondhatjuk, hogy játékosaink az edzések és a folyamatos versenyzés mellett jó tanulmányi eredményekkel is rendelkeznek, büszkék vagyunk erre.

A balatonfüredi Református Általános Iskola, az Eötvös Loránd Általános Iskola és többek között a Csopaki Református Általános is partnerünk abban, hogy az intézményben tanuló diákok megismerkedjenek a röplabda szépségeivel. Az ott tanító testnevelők és edzőink jó kapcsolatot ápolnak, egyetértenek abban, hogy a rendszeres testedzés, a sport és az egészséges életmódra való nevelés kiemelkedő fontosságú napjainkban.

Az együttműködésnek köszönhetően edzőink könnyebben ki tudják választani a tehetségeket. Fontosnak tartjuk, hogy meglévő partnerintézményeink mellett a régió más iskoláival is jó szakmai kapcsolatot építsünk ki.

Támogató partnerünk

Balatonfüred Város Önkormányzatának támogatása nélkül lehetetlen lenne ilyen kiemelkedő feltételeket biztosítani az Akadémia tagjai számára. Az egyesület alapítása óta legfontosabb támogatónk a város, ezért rendkívül hálásak vagyunk. Bízunk abban, hogy rászolgálunk a bizalomra. Reméljük, hogy elérjük a magunk elé kitűzött célokat, így hírét visszük Balatonfürednek.

Tisztában vagyunk azzal, hogy hosszú távú céljaink eléréséhez elengedhetetlen, hogy hasonlóan odaadó, a sportág felé elkötelezett támogatókat találjunk.