NB I. SZBBRA – Penta Gödöllői RC 1:3 (19, –22, –22, –27)

 Kategória: Egyesület, Felnőtt

Sajnos nem sikerült az év utolsó mérkőzésén itthon tartani a 3 pontot, hiszen nagy csatában a gödöllőiek távozhattak győztesen a pályáról.

V: Mezőffy, Barabás.

SZBBRA: Jezerniczki 13, Yslany Kelly 3, M. Skoric 8, Vasvári E. 4, Sours 25, N. Skoric 10. Csere:Fáth (liberó), Dordzsceren 1

Vezetőedző: Andrea Milodanovic

GÖDÖLLŐ: Király A. 11, Nagy K. 4, Ludmán 15, Hackl 9, Dégi 24, Körtvélyessy 1. Csere: Kovács A. (liberó), Bálintné Széles 4

Vezetőedző: Grózer György

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:8, 21:12. II. játszma: 8:3, 16:15, 19:21. III. játszma: 2:8, 15:16, 18:21. IV. játszma: 8:7, 16:14, 21:16.

Grózer György: “Az első szettben nagyon megszerváltak minket a hazaiak, de a játszma végére mi is beindultunk. Onnantól kezdve már mi is odatettük magunkat, s bár a nyitásfogadásainkkal helyenként továbbra is voltak problémák, már az ő szerváik sem voltak annyira végzetesek. Küzdöttek egymásért a lányok, mindenki csúszott-mászott a sikerért, amelynek meg is lett az eredménye.”

Milodanovic Andrea így értékelte a mérkőzést és a bajnokság eddigi eredményeit: “Nem számítottam arra, hogy ez ennyire nehéz meccs lesz. Azt gondoltam, hogy fejben sokkal erősebbek leszünk és hozni tudjuk ezt a mérkőzést. Sajnos nem így történt, és sajnálom, hogy a közönségünknek nem tudtunk örömet szerezni egy győzelemmel. Annyi sikerült, hogy a nézők látványos röplabdát láthattak, izgalmas labdamenetekkel. Van még bőven miben fejlődni, de ugye hosszú még a bajnokság és a végére kell összeállnia mindennek. A mai teljesítmény ez ellen a lelkes és jól játszó Gödöllő ellen nem volt elég. Jönnek az ünnepek, jön egy kis pihenés, ami azt gondolom, hogy mindenkinek jót fog tenni. Utána pedig nekivágunk a bajnokság második felének. Bizakodó vagyok mindenképpen, jó úton járunk. Egy fiatal egyesület vagyunk, fiatal csapattal, de ismert a célunk. Az, hogy megvessük a lábunkat az NB I-ben, és stabil csapattá váljunk. Nem dédelgetünk most extraligás álmokat, hanem szépen lassan szeretnénk egy eredményes, magabiztos csapatot építeni. Fiatal játékosaink vannak, akiket szeretnénk hosszú távon itt tudni. Az e félévi munkával elégedett vagyok, nagyon sokat dolgoztunk, a csapategység jó, jól működnek együtt a lányok. Mivel fiatal a csapat, ezért természetesen nem lehet elvárni tőlük, hogy egy ilyen erős mezőnyben folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak, természetes, hogy vannak hullámvölgyek. Mindent összevetve azt gondolom, hogy büszkék lehetünk rájuk, mert nagyon szép sikereket értek el, nagyon sok örömet okoztak nekünk és a szurkolóinknak. Sikerült a Magyar Kupában a legjobb 8 közé jutni és a bajnokságban is a céloknak megfelelően teljesíteni. Egy szép félévet zártunk, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz 2019.”

Ahogy az edzőnő is mondta, most egy rövid karácsonyi szünet következik. A következő mérkőzés január 5-én, Budaörsön lesz.

A folytatásig mindenkinek áldott karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánunk az Akadémia minden tagja nevében!

Kapcsolódó hírek