“Itt meg tudom alapozni a jövőmet”

 Kategória: Egyesület

Kitűnő sportoló és szorgalmas egyetemista NB1-es csapatunk liberoja, Berkó Vivien.

Honnan érkeztél klubunkhoz? Mikor kezdted a röplabdát és miért?
Veszprémből érkeztem, azelőtt másfél évet Budaörsön voltam NB1-ben. Ezt megelőzően pedig Fehérváron röplabdáztam ott, ahol kezdtem is, Fésüs Irén kezei alatt. Általános iskolában találkoztam a röplabdával, ahol Fésüs Irén nevelőedzőm és testnevelő tanárom választott ki már elsőben a képességeim alapján több társammal együtt. Azért kezdtem röplabdázni, mert már kiskoromban is tele voltam energiával, a szüleim beírattak sportiskolába, ahol hamar a röplabda mellett döntöttem.

Milyen poszton játszol?
Alapvetően mezőnyös vagyok inkább, voltam már négyes ütő és mezőnycsere is, de a libero az a poszt, amiben ki tudok teljesedni és segíteni a társaimnak.

Mi volt számodra vonzó klubunkban?
Ami leginkább megfogott, hogy van jövőkép felfelé a csapatok között, nem mellesleg támogatják a fiatal sportolók tanulmányait. A megkeresés után úgy gondoltam, az egyetemi tanulmányaim mellett, itt tudom folytatni a röplabdát magasabb szinten is, így a jövőmet is meg tudom alapozni.

Mi a célod erre az évre, és mik a hosszútávú terveid a röplabdával kapcsolatban?
Az a célom az évre, hogy két sikeres félévet zárjak az egyetemen, a bajnokságban pedig szeretnék dobogós helyezést elérni a csapattal. Hosszútávon szeretnék minél magasabb szinten játszani és a jövőben, ha lehetőségem adódik, külföldön is kipróbálni magam. A tanulmányaimat illetően pedig sikeresen lediplomázni.

Mit és hol tanulsz?
Veszprémben végzem a tanulmányaimat a Pannon Egyetemen Modern Filológiai és Társadalomtudományi karon, ahol immár harmadik éve Anglisztika alapszakos hallgató vagyok.

Berkó Vivien eddigi eredményei:
2018/2019-ben NB2 győztes
2018/2019-ben Ifjúsági U19 tornán 2. helyezés
2019/2020 félévig NB1 ranglistát vezette csapatával, a Fehérvárral
2019/2020 félévkor Budaörsre igazolt
2020/2021 Budaörssel NB1 5. hely, Junior U21 5.hely
2021/2022 NB2 győztes

 

 

Kapcsolódó hírek