A vereség ellenére sem lehetünk elégedetlenek

 Kategória: Felnőtt

Érett a szettgyőzelmünk is, de így sem lehetünk elégedetlenek.


A csütörtöki nyíregyházi kupamérkőzés után pénteken a bajnoki negyeddöntő várt csapatunkra Békéscsabán. A két együttes keretét nézve vérmes reményeink nem lehettek a párharcban, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel mentünk volna neki az első meccsnek.

Már az első szett elején megmutatkozott, hogy rövid idő alatt sokat fejlődtünk játékban. Szoros volt a mérkőzés, bár BRSE ellépet 14-8-ra, de egy időkéréssel rendezte a sorokat Kormos Mihály. Felzárkóztunk és ha kiélezetté nem is tudtuk tenni a játszma hajráját, egészen szoros küzdelemre késztettük ellenfelünket. (25-19)

De ez csak a kezdet volt. A második játszmában többször is nálunk volt a vezetés. A lelkesedésünk jó játékkal párosult, egészen szép dolgokat láthattunk a lányoktól. A szett közepén még nálunk volt az előny, amikor a hazaiak időt kértek. Ez lendületet adott a játékuknak, egyenlítettek és ezt a szakaszt is megnyerték. Tegyük hozzá: ehhez kellett az is, hogy a végjátékban többször megremegett a kezünk. Ha ez nem így történik, akkor akár szettet rabolhattunk volna. (25-20)

Hogy nem volt véletlen az első két játszmában mutatott teljesítményünk, azt egyértelműen igazolta a harmadik felvonás. Bár az előny a hazaiaknál volt, de nem tudtak fölénk kerekedni játékban, és itt is benne volt a meccsben, hogy nem lesz sima 3-0 a vége. Hogy mégis elmaradt a nagyobb bravúr az BRSE nagyobb rutinjának köszönhető. (25-22)

Több mint biztató teljesítménnyel jelezték a lányok, hogy messze még az idény vége és nagyon szép sikerek várhatnak még ránk a rájátszásban.

Tóth Gábor a Swietelsky-BRSE vezetőedzője: – Nehéz mérkőzés volt. Egy váratlan sérülés hátráltatta a dolgunkat, azonban mindez semmit nem von le a Balatonfüred érdemeiből. Teljesen más röplabdát játszottak, mint két héttel ezelőtt. Feljavult a nyitás-fogadásuk, ezáltal a támadásaik is sokkal színesebbé váltak. Nem lesz könnyű dolgunk a jövő héten.
Kormos Mihály, a Szent Benedek Röplabda Akadémia vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a lányokra. Úgy gondolom, hogy szakaszonként szépen játszottunk, szépen betartottuk azt a taktikát, amit ilyen rövid idő alatt ki tudtunk dolgozni. Egy pár alapvető dolgot kértem tőlük, látszott rajtuk a törekvés. Azt is tudjuk, hogy Grudina nem játszott és így azért kicsit sebezhetőbb volt azon a helyen a BRSE a mai nap folyamán. Jó teljesítményt nyújtottak a lányok, amire hosszabb távon lehet építeni. Természetesen készülünk a további mérkőzésekre és a bajnokság hátralevő részére.

Női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Swietelsky-BRSE – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3-0 (19, 20, 22)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött V: Csizmarik, Jámbor.
BRSE: Vander Weide 9, Pekárik 9, Drpa 16, Glemboczki 9, Szatmári 1, Koseková 4. Csere: Molcsányi (liberó), Szűcs G. 3, Konsztantinu. Vezetőedző: Tóth Gábor.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 11, Szerényi 3, White 19, N. Szkorics 2, Vacsi 6. Csere: Fáth (liberó), Araczki 1, M. Szkorics, Dimitrics. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Békéscsaba javára.

Kapcsolódó hírek