Több mint tisztes helytállás

 Kategória: Felnőtt

Szettet raboltunk a bajnok esélyes Békéscsabától.

Azt már az első mérkőzésen megmutattuk, hogy nem túlélni szeretnénk a negyeddöntőt, hanem bebizonyítani, hogy az idény végén igenis számolni kell a csapatunkkal rájátszásban. Akkor egy hajszálon múlt a szettgyőzelem, a második meccsen már nem akartunk elszalasztani ezt az esélyt.

Ennek szellemében ismét erősen kezdtünk, a szettben a hajráig nálunk volt mindig az előny-nemegyszer 2-3 ponttal is vezettünk. Ahogy az első meccsen, úgy most is érezhető volt, hogy a két edző aprólékosan felkészült az ellenfélből, ennek köszönhetően egészen színvonalas játék alakult ki. Vendégeink először 20-nál vezettek, és ugyan sikerült még egyszer megszorongatni őket, a szettet a higgadtabb BRSE nyerte. (22-25)

A második játszmában viszont nem volt megállás! Nem túlzás állítani, hogy a szezon legjobb játékával rukkoltunk elő. A játék minden elemében koncentrált és precíz volt a csapat, és még a békéscsabaiak időkérései sem zökkentették ki a lányokat. Egyre nagyobb volt az előnyünk, és most ezt meg is tartottuk a hajrában-egészen markáns különbség volt ebben a szettben a két csapat között a mi javunkra. (25-15)

A szettveszteség után sokkal jobban kezdett játszani a Békéscsaba. Bár szépen tartottuk magunkat, érezhető volt, hogy a vendégek jobban koncentrálnak és nem szeretnének többet hibázni. Talán ebben a szettben volt a legegyértelműbb a BRSE fölénye. (17-25)

A negyedig játszmában sem engedték ki a kezükből az irányítást a békéscsabaiak. Tisztes előnyük volt, mi pedig nem tudtunk közelebb férkőzni hozzájuk. A nyitásfogadásunk elbizonytalanodott, ezzel a támadásban szűkültek a lehetőségeink, így hiába volt jó a mezőnymunkánk, a BRSE megérdemelten nyerte a szettet és a meccset. (21-25)

Remek színvonalú mérkőzést játszottunk, ahol ismét megmutattuk: a rájátszásban számolni kell a Szenet Benedek Röpalbada Akadémiával.

Kormos Mihály: – Ha az első szettben nem vétünk buta hibákat és jobban koncentrálunk és nem ajándékozunk fontos pillanatokban pontot az ellenfélnek, akkor azt a szettet is megnyerhettük volna, erre reális esélyünk volt. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, nagyon jó mérkőzést játszottunk a Békéscsabával, még akkor is, ha tudjuk, hogy az ellenfelünktől nem volt két centerük. Ugyanakkor az ő helyükön pályára lépő fiatalok nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Sajnos a nyitásfogadásunk a meccs végére nem volt teljesen stabil, így kevesebbet tudtunk centerben támadni. A blokkmunkánk nagyon szépen összeállt, meghozta a gyümölcsét a videózás. Egy pici hiányzott a végén.
Tóth Gábor: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a harmadik játszmától vettük fel a ritmust, addig nehezen boldogultunk a lelkesen játszó hazaiakkal. A legfontosabb a győzelem és az, hogy hétfőn pontot tegyünk a párharc végére.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Szent Benedek RA – Swietelsky-BRSE 1:3 (–22, 15, –17, –21)

Balatonfüred. V: Árpás, Varjasi.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 19, Szerényi 3, White 18, N. Szkorics 11, Vacsi 11. Csere: Fáth (liberó), M. Szkorics 1, Vukoja. Vezetőedző: Kormos Mihály.
BRSE: Vander Weide 18, Szatmári 3, Drpa 17, Konsztantinu 2, Szűcs G. 6, Koseková 1. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zsidkova 2, Glemboczki 10. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Békéscsaba javára, a harmadik meccset hétfőn Békéscsabán játszuk.

Kapcsolódó hírek