Az érem két oldala

 Kategória: Egyesület
Klubunk bár nem tervezte, de a Fatum-Nyíregyháza mai cikkét követően közleményt ad ki az MVM Magyar Kupa elődöntője körül kialakult helyzet miatt.

A mai napig nem volt szurkolóink előtt ismeretes, de felnőtt csapatunknál sajnos karácsony előtt és alatt covid pozitív esetek voltak. Az érvényben lévő törvényi előírásoknak eleget téve az érintett játékosokat és stábot elkülönítettük, majd megkerestük a Fatum-Nyíregyházát és az MRSZ Versenybizottságát, hogy az MVM Magyar Kupa elődöntőjének mérkőzéseinek halasztását kérjük.

A két klub megegyezése szerint, figyelembe véve a versenynaptár sűrű programját az első mérkőzés dátuma ellenfelünk javaslatára január 7-ről 10-re, a második pedig 13-ról 14-re módosult. Ezúton is köszönjük a Fátum-Nyiregyháza beleegyezését, így ha pár nappal is, de módosítani tudtunk az időponton.

Mivel a csapatunk helyzete nem javult, a 3 napos halasztás kevésnek bizonyult és felmerült a ki nem állás veszélye, ezért újabb halasztási kérelemmel fordultunk a nyírségi klub felé.

Továbbá állásfoglalást kértünk az MRSZ Versenybizottságától a mérkőzések lejátszásának határidejéről, mivel felmerült, hogy a február 24-én esedékes két csapat közötti bajnoki mérkőzés helyett kerüljön lejátszásra a visszavágó kupa meccs. A bajnoki mérkőzést március 6-ig pótoltuk volna. Az első mérkőzés január 14-én lett volna kérésünk szerint.

A halasztási kérelem január 5-én a Fátum-Nyíregyháza részéről elutasításra került, 5 indokot is felsorolva írta meg a klub vezetésének egyhangú döntése alapján meghozott határozatát, amit klubunk megértett és elfogadott. 
Egyúttal a Magyar Röplabda Szövetség állásfoglalása is megérkezett, miszerint az elődöntő mérkőzéseit legkésőbb február 13-ig le kell játszani.
Mindkét döntést és határozatot elfogadva csapatunk több hiányzóval lépett pályára hétfőn. Hatalmas elszántsággal és jól felkészítve nyerni tudtak, amire rendkívül büszkék vagyunk. 
 
A mérkőzés után január 12-én a Fátum-Nyíregyháza halasztási kérelemmel fordult klubunkhoz, mivel már a mérkőzés előtt, ideutazásukkor és közvetlenül utána Covid fertőzésre utaló jeleket tapasztaltak a keretben. Tájékoztatásuk szerint 3 játékos és 2 stábtag tesztje pozitív lett, így kérelmezték a mérkőzés február 24-ére történő halasztását, az általunk korábban kérelmezettek szerint.
Sajnálattal fogadtuk a hírt, kívánunk az érintetteknek gyors és teljes gyógyulást!
Mivel a február 24-dátumra vonatkozóan mindössze egy héttel korábban a Magyar Röplabda Szövetség állást foglalt, ezt fenntartotta, ezért ezt klubunk továbbra is érvényben lévő, MINDENKIRE ÉRVÉNYES SZABÁLYNAK, ÁLLÁSFOGLALÁSNAK tekinti.
A fentiek fényében a Szent Benedek Röplabda Akadémia nem egyezett bele a halasztásba, csapatunk továbbra is hiányos kerettel, de ott lesz a pénteki, nyíregyházi mérkőzésen 6 órakor. 
Hajrá Szent Benedek!
Kapcsolódó hírek