A vereség ellenére is csak dicsérni lehet a lányokat

 Kategória: Egyesület

Nagyon szép labdameneteket és két nagyon szoros szettet játszottunk, hatalmas lelkesedéssel.

A meccs elején ugyan a vendégek szereztek előnyt, de a rendkívül lelkesen és motiváltan játszó csapatunk 8-8-nál egyenlített és pillanatok alatt a vezetést is átvették a lányok. A kaposváriak csak egy időkérés után tudták rendezni soraikat és nagy küzdelemben, elsősorban erőnléti fölényüknek köszönhetően nyerték a nyitó szakaszt. (19-25)

A második szettben sem vesztettünk a lendületünkből. Bár a vendégek végig vezettek a szetten belül, de így is nagyon szép labdameneteket játszottunk, sőt, hatalmas lelkesedéssel, amikor már 21-15-nél eldőlni látszott a játszma sorsa, egy 4-0-ás rohammal zárkóztunk fel és tettük szorossá a hajrát. (22-25)

Hiába a lelkesedés, ha az erőnlétünk még nem a régi. Amennyire öröm volt látni, hogy játékban szinte minden tökéletesen működik, annyira nehéz volt látni, hogy a levegő egyre csak fogy és fogy. Ha pedig a levegő fogy, akkor a koncentráció is csökken és az erő is fogy, ezt pedig lelkesedéssel már nem lehet pótolni. A záró felvonásban is becsületesen küzdve, hosszú és színvonalas labdameneteket játszva kaptunk ki, de sem ezért a szettért, sem az előzőekért egyetlen rossz szó nem érheti csapatunkat. (13-25)

A vereség ellenére is öröm volt nézni, hogy ilyen rendkívül motivált játékosok alkotják a Szent Benedek Röpalabda Akadémia csapatát és igazi példaképei lehetnek az akadémiánkon edződő fiataljainknak.

Andrea Milodanovics: – Nagyon büszke vagyok a lányaimra, elsősorban azért, mert ilyen játékot tudtunk nyújtani azok után, hogy öt hétig csak feküdtünk, nem edzettünk, míg a Kaposvár folyamatosan játékban van. Ez a csapat csodákra képes: egy ilyen helyzet után ilyen játékot produkálni! Tüdővel nem bírtuk sajnos, játékban partnerek voltunk. Folytatni kell, és meglesz az eredmény is.
Szasa Nedeljkovics: – Az első szett első fele, a másodiknak meg a második fele nem egészen úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, voltak apró problémáink, de a győzelmünk úgy gondolom nem forgott veszélyben.

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–19, –22, –13)
Balatonfüred. V: Szabó P., Szarka.
SZBRA: Vukoja, Valdez 5, Szerényi 6, White 6, Dimitrics 5, Vacsi 4. Csere: Baksa, Bleicher N. (liberók), Herbin-Baker 1, Szkorics. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
DIAMANT: Klisura 8, Kump 3, Király-Tálas 2, Bodovics 7, Helics 17, Szűcs 18. Csere: Szpin (liberó), Djurics 1, Szedmák 5, Kalmár, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Kapcsolódó hírek