Kiemelkedő eredmények után újabb komoly feladatok várnak ránk

 Kategória: Felnőtt

Hosszú, de sikeres szezon végén vagyunk. Csapatunk menedzsmentje már a jövő évet tervezi, ahol ismét eggyel magasabbra kerül a léc. Klubunk elnökével értékeltük az elmúlt 10 hónapot és már a következő szezon tervei is szóba kerültek.

– Történelmi sikereket ért el csapatunk az idei szezonban. Elégedett vagy az eredményekkel?
– Egyértelműen igen. Nagy dolgokat teljesítettünk a szezonban, talán nem túlzás állítani, hogy kiemelkedően teljesített a felnőtt csapatunk. Az elvárás mindkét helyen az 1-4 hely valamelyike volt és szerettünk volna legalább egy érmet szerezni. A kupában ezt még túl is teljesítették a lányok, de a bajnoki eredményünkre is büszkék lehetünk. A Vasas egy nagy múltú klub, nagyon jól felkészített, remek játékosok alkotta csapat, akikkel nagyon komoly meccset játszottunk a kupadöntőben. A bajnokságban a Kaposvár ellen győztesként jöhettünk le a pályáról az utolsó mérkőzésen, ami lendületet adhat a jövő évünkhöz. Erre szükségünk is lesz, mert az idei szereplésünkkel kiharcoltuk az indulási jogot a CEV kupában, így jövőre a nemzetközi porondon is megmutathatjuk magunkat.

– Ha már szóba került az utolsó mérkőzés, akkor nem maradhat ki, hogy meccsről-meccsre egyre többen voltak a lelátón is. A klub vezetőjeként milyen volt körbenézni a csarnokban?
– Nem csak körbenézni, de velük szurkolni is nagyszerű volt. Az első Extraligás szezonunkban a pandémia miatt nem lehettek nézők a lelátón, így mi most tudtuk igazán megmutatni az élvonalbeli csapatunkat. A vírus után nagyon fontos, hogy közösségépítő munka is volt ez, és örömmel tapasztaltuk, hogy Balatonfüred mellett az északi partról, Veszprémből, de még a déli partról is jöttek nekünk szurkolni.

– Komolyabb médiafigyelem volt a csapat körül, ami elismerése az eredményeknek, de azt is jelzi, hogy kíváncsiak a csapatra és a klubra.
– Fiatal klubként ez nem mindennapi valóban, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Röplabda Szövetség online közvetítéseit nézve a harmadik legnézettebbek voltak a meccseink. Emellett többször közvetítette az M4Sport televízió is a meccseinket, így még szélesebb réteghez juthattunk el hosszabb- rövidebb ideig. A szezon első mérkőzése előtt Hortobágyi Cirill főapát úr megáldotta a bajnoki szezont és a csapatokat, amit élőben közvetített a televízió. Ez is nagyon fontos pillanat volt nekünk, hogy meg tudjuk mutatni az értékeinket és nagyobb közösségben, a televízió nyilvánosság előtt tudjuk ezt együtt megélni. De örömmel tapasztaltam, hogy a játékosainkat, stábunk tagjait rendszeresen keresték az újságírók. Ez is azt mutatja, hogy érdeklődnek a munkánk iránt.

– Lassan kijelenthető, hogy a név kötelez, azaz jövőre már várni fogják mindenhol a jó eredményt. Felkészült a klub a feladatokra, például a nemzetközi kupaszereplésre?
– A jó Isten mindig fogta a kezünket és vezetett bennünket, és amilyen utat nyitott most nekünk azt egyértelműen lehetőségként nyitotta. Ezzel élnünk kell, a tanítás azt mondja, hogy gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással lehet bűnt elkövetni és ha nem vállalnánk el a nemzetközi kupában az indulást, az mulasztás lenne. Nyilván a klub és a csapat minden részében kellett fejlődni a stábnak, és ez a folyamat nem állhat meg. Két éve Mészáros Péter személyében egy nagyszerű edző került a csapathoz, az idei évre egy felkészült erőnléti edző, Makra Zoltán segítette a csapatot. Egyre erősebb az egészségügy stábunk is, Fenyvesi Máté gyúróként, Papp Zsófia fizioterapeutaként dolgozott a csapat mellett, a média stábunk idén egy remek helyi újságíróval, Prevics Évával gazdagodott, aki az utánpótlás csapatok mellett segít a felnőtteknél is. Nagyon sokat köszönhetünk Sarkady Péter Pál technikai vezetőnek, aki szezon közben csatlakozott hozzánk, de feleségem, Komáromi-Sólyom Csilla is, aki operatív igazgatóként hatalmas munkát tett hozzá az eredményekhez. Németh Lajos sportigazgatóként rendszeresen ott volt az edzéseken, sőt a kispadra is leült a mérkőzéseken, aktívan dolgozott a sikereinkért. De ez az út eleje még mindig. Rengeteget tanultunk és tapasztaltunk, és ez a folyamat sem áll meg. Ezek az erőfeszítések kellenek ahhoz, hogy előre tudjunk lépni. Néha nehéz egy-egy új cél elérése, de a stáb, amelyik itt dolgozik, az örömmel dolgozik ezért.

– Dejan Desnica folytathatja a megkezdett munkát. Egyértelmű volt, hogy vele képzelitek el a jövőt?
– Megismertük Dejánt, az idei eredmények elismerésre adnak okot és köszönjük a munkáját. Ha a jövőben így tudunk tovább építkezni, akkor ez egy hosszú együttműködés lesz köztünk. A vezetés felől nagyfokú bizalom van irányába, de Dejan irányából is ezt érezzük. Neki is szándéka, hogy ezt a klubot a sikerek felé vigye, idén is szintet tudtunk lépni, az eredmények pedig sok esetben a vezetőedzőt igazolják, így a hosszabbítás közös akaratunk volt.

– A nyári szünet legizgalmasabb pillanatait a csapatépítés jelenti, ki jön, ki megy, ki marad. Milyen elvek szerint építitek a következő év csapatát?
– Elsősorban nagyon örülök, hogy már be tudtuk jelenteni, hogy Vacsi Evelin velünk marad a következő szezonban is. Ez is mutatja, hogy az értékeinket mindenképpen szeretnénk megőrizni. Akadémiánkon nagyon sok fiatal edz és készül röplabdázónak, így fontos, hogy azok a játékosok, akik csapatunkat erősítik, példaképei lehessenek ezeknek a fiataloknak, a klub szemléletét magukénak tudják. Nem titok, hogy több olyan játékossal tárgyalunk, akik itt játszottak már tavaly is, van akikkel már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, várhatóan rövidesen be is jelentjük őket. Célunk és tervünk, hogy a magyar válogatottak közül is minél többen nálunk játszanak, holnap be is jelentjük az egyik új igazolásunkat, aki a nemzeti csapattal készül jelenleg is. Mellettük egy nemzetiségüket tekintve sokszínű csapat körvonalazódik. Egy biztos, jövőre is egy sokra hivatott, szép sikerek előtt álló gárdának szurkolhatnak a balatonfürediek.

Kapcsolódó hírek