Dejan Desnica otthonra talált Balatonfüreden, örömmel folytatja a munkát

 Kategória: Felnőtt

Dejan Desnica tavaly júniusban írta alá szerződését klubunkkal. Vezetőedzőnk már akkor is elmondta, hogy hosszútávra tervez csapatunknál, ami egybecsengett a menedzsment elképzelésével. Az eredmények és a közös jövőkép egyértelművé tette: Dejannal folytatjuk a közös munkát, aki családjával együtt otthonra talált Balatonfüreden.

– Hosszú volt a szezon, két éremmel zártunk, itt az ideje az értékelésnek. Hogy néz ki ez az összegzés?
– Amit nagyon fontos leszögezni, ez volt a Szent Benedek Röplabda Akadémia fiatal történetének legsikeresebb szezonja, amibe rengeteg munkát rakott bele mindenki a klubban. Ha csak a számokat nézzük, a mérlegünk pozitív, 30 meccset játszottunk, ebből 23 alkalommal győztesen hagytuk el a pályát és 7 alkalommal az ellenfelünk nyert. Egy fiatal klub életében nagyon nagy eredmény, hogy a Magyar Kupa döntőjébe jutottunk. Nagyon sokat tanultunk ebben a szezonban, nem lehetünk elégedetlenek, mert a céljainkat elértük. Ez elismerése a klubban folyó munkának, gratuláció jár a menedzsmentnek és a csapat minden tagjának. De ne feledjük el azt sem, hogy nagyon sokan jöttek szurkolni a meccseinkre, a bronzmeccs után is hosszú percekig ünnepelték a csapatot. Nélkülük nehezebb lett volna az utunk, nagyon nagy eredmény, hogy egyre népszerűbb a röplabda a városban.

– Idén meglepetéscsapat voltunk, jövőre az ellenfelek már az elejétől jobban figyelnek majd ránk.
– Ez biztosan így lesz és mi is így készülünk. Idén is az elvégzett kemény munka hozta meg az eredményt és ez jövőre sem lesz másképpen. A harmadik helyen zártunk, nagy múltú csapatok végeztek mögöttünk, elég ha csak a tavalyi bajnok Nyíregyházát említem. Nagyon nagy küzdelem lesz jövőre az érmekért, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezért megharcoljunk. Nem lesz könnyű feladat, de állunk elébe.

– Mi az ami a szezon csúcspontja volt és mi az, ami miatt hiányérzeted van?
– Nem lehet egy-egy pillanatot vagy meccset kiragadni az egészből. Nagyon sok emlékezetes dolog történt velünk. Legyen az békéscsabai idegenbeli alapszakasz meccsünk, a nyíregyházi kupa elődöntőnk. A szezon végén ugyan nem jutottunk tovább a Vasas ellen az elődöntőben, de kemény meccsek után szenvedtünk vereséget a későbbi bajnoktól. A végén a Kaposvár ellen ismét csak három nagyon nehéz mérkőzésünk volt a Kaposvárral, de volt honnan energiát merítenünk és meg is tettük.

– Elsők között a te szerződésedet hosszabbította meg a klub, így most együtt dolgoztok a menedzsmenttel a jövő évi csapat kialakításán. Hogy álltok ezzel a munkával?
– Komoly ambíció van bennünk, ami jó alapja annak, hogy a sikerek útján maradjunk. Ezért is folytatom a munkát Balatonfüreden, ahol tovább építjük a csapatot. Jól haladunk, körvonalazódik a jövő évi csapat. A cél, hogy az erősségeinket megőrizve új, a céljaink eléréséhez fontos játékosokat tudjunk szerződtetni. Dolgozunk azon, hogy jövőre is ütőképes csapatunk legyen.

– Az hogy újabb szerződést írtál alá Balatonfüreden, azt is jelenti, hogy a családod is otthonra talált itt?
– Amellett, hogy motivál az itteni munka, családos emberként fontos, hogy a feleségem és a gyerekek is jól érezzék magukat ott, ahol dolgozom. Tavaly augusztusban tisztelettel és szeretettel fogadtak bennünket, és nyugodt szívvel mondom, hogy otthonra találtunk Balatonfüreden. Nagyon jó közösségbe, egy nagy családba kerültünk és sok új barátot szereztünk ebben a gyönyörű városban. Éppen ezért nem is volt nehéz kérdés, hogy szeretném folytatni a megkezdett munkát. Tavaly, amikor idejöttem, hosszú távra terveztem a menedzsmenttel, idén leraktuk az alapokat, most újabb két év kezdődik, amiben újabb sikerekért dolgozhatunk együtt.

Kapcsolódó hírek