Mészáros Péter: Összecsiszolódunk és nem lesz rossz csapatunk

 Kategória: Felnőtt

Tavaly érkezett csapatunkhoz Mészáros Péter, aki most az állandóságot képviseli a felnőtteknél a szakmai stábban. Idén is másodedzőként segíti a vezetőedző munkáját és emelett az utánpótlásban is edzőként dolgozik tovább.

– Kemény munkában vagytok. Nem volt még olyan, hogy száraz pólóban jött volna ki valaki az edzésről. Hogy haladtok?
– Jól haladunk, egyre jobban összecsiszolódik mindenki az új vezetőedzővel. Nem volt és nem történt semmi extra dolog, és ez a legjobb, ami egy felkészülés elején elmondható, mert akkor elmondható, hogy a tervezett ritmusban, nyugodtan dolgozhatunk és nem ért bennünket meglepetés.

– Az állandóságot képviseled a csapatban, tavaly is tagja voltál a szakmai stábnak.
– Nem nézünk ki rosszul, de természetesen mindent az eredmények határoznak majd meg. A lányok szorgalmasan elvégzik az előírt munkát, persze ebből még ne vonjunk le messzemenő következtetést, mert ez a feladatuk. Hosszú felkészülést teljesítenek a lányok, jönnek majd edző meccsek, ott már pontosabb kép rajzolódik ki, de az biztos, hogy nem járunk rossz úton.

– Új vezetőedzővel dolgozol. Milyen a kapcsolatod Dejan Desnicával?
– Nem volt gond a közös munkával, mi is csiszolódunk egymáshoz és ezzel is jó úton járunk. Amit kér tőlem azt természetesen maximálisan próbálom teljesíteni. Nyelvi nehézségünk sincs, megértjük egymást, ha másért nem azért is, mert a röplabda nagyon jó közös nyelv.


– Lehet már a célokról beszélni? Mire lehet képes a csapat a bajnokságban?
– Reméljük, hogy minél szebb és jobb lesz a szezonunk. Nagyon keményen dolgozunk ezért és ennek a munkának biztosan meglesz a gyümölcse is. A legfontosabb, hogy azt a játékot, amit Dejan elképzel, azt minél jobban tudjuk alkalmazni, akkor nem marad el a siker.

– A felnőttek mellett az utánpótlásban is dolgozol. Nagyon sok lány érkezett a már itt edződők mellé. Milyen a hangulat és a munka a fiataloknál?
– Nagyon örültünk neki, hogy ennyien választottak bennünket, így valóban sokan kezdtünk el dolgozni a kiemelt csoportokban. A lányok jól bírják a kemény munkát, az első napokban nagyon meleg volt, de akkor sem panaszkodtak, dolgoztak becsületesen.

A KÉT EDZŐ EGYMÁS ELLEN

Remek módját találta az ismerkedésnek és az összecsiszolódásnak Dejan Desnica és Mészáros Péter. Az edzések között nagyon komolyat csatáztak a ping-pong asztal mellett. A hatalmas küzdelem pontos végeredménye nem ismert, de mindkét tréner mosolyogva tette le az ütőt.

Kapcsolódó hírek