Karácsonyi ajándéknak is beillő győzelem az MTK ellen

 Kategória: Felnőtt

Történelmi ez is: első idegenbeli győzelmünk az Extraligában.

Remek ritmusban kezdtük a meccset, de ez igaz volt az MTK-ra is. Koncentráltan és pontosan játszottunk, pontosabban, mint ellenfelünk, így a szett közepére sikerült stabil 4 pontos előnyt kialakítani. Hiába kért időt a hazai csapat, nem volt megállás, és úgy tűnt könnyed hajrával hozzuk a játszmát, azonban az MTK a végén még megpróbált visszajönni a meccsbe. Szorossá nem tették a végjátékot-egy időkérés után rutinosan játszva nyertük a nyitó szettet. (19-25)

Fotó: Hegedűs Gábor (MTK)

A folytatásban lényegesen összeszedettebben kezdtek játszani a kék-fehérek, ami láthatóan zavart okozott nálunk. Ameddig ott minden sikerült, addig nálunk a hibák jöttek elő. Csupán felvillanásaink voltak ebben a játszmában, így csak felzárkózni tudtunk a végére-a hazaiak egyenlítettek. (25-20)

Fotó: Hegedűs Gábor (MTK)

A harmadik szett elején a nyitásainkkal volt a legnagyobb problémánk-ha arra jobban figyelünk, akkor gyorsan előnybe kerültünk volna, így azonban ez a szett közepéig váratott magára. A három pontos előnyünk amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is olvadt, de egy időkéréssel sikerült rendezni a sorokat. Lelkileg is fontos labdameneteket nyertünk a végjátékban, ahol egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, és újra magunkhoz ragadtuk a vezetést. (20-25)

Fotó: Hegedűs Gábor (MTK)

A negyedik játszma is nagyon szorosan indult, 10-10 után azonban hullámvölgybe kerültünk, az MTK ezt kihasználva meglépett 5 ponttal. Ekkor ment el szerválni Zen Isabella. Az utóbbi két meccsünkön rendszeres játéklehetőséghez jutó 19 éves centerünk addig is remekelt (blokkban és támadásban is biztos pont volt), és erre rárakott még egy lapáttal. Agresszív nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a túloldalon és a hetedik nyitása után már a hazaiak kértek időt. A végjátékban az MTK mindent megtett, hogy kiharcolja a döntő szettet, de a győzelmet már nem engedtük ki a kezünkből.

Leiszt Máté: – Mi is kihagytunk több hetet a koronavírus miatt, mint a többi csapat, és visszatérés óta nem álltunk meg: öt hét alatt tíz meccset játszottunk. Nem kifogás, de most már kezdett kiürülni a tank, ez látszott az utolsó pár mérkőzésen. Igyekeztünk felpörgetni magunkat, de mindig voltak olyan szakaszok a szetteken belül, amikor egyszerűen nem tudtuk ugyanazt a lelkesedést hozni, mint az ellenfél.

Milodanovic Andrea: A meccs előtt egy dolgot kértem a lányoktól karácsonyra: nyerjék meg ezt a meccset. Nagyon nagy csatát vívtunk az elmúlt hónapokban, nagyon mélyről jöttünk vissza, de túl vagyunk rajta. Egy pillanatig sem éreztem, hogy ezt a meccset mi elveszíthetjük. A Szent Benedek visszatért! Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok.

MTK Budapest – Szent Benedek RA 1:3 (–19, 20, -20, -24 )
Budaörs. V: Tillmann, Horváth M.
MTK: Godó, Papp O. 10, Vezsenyi 23, Császár 7, Kilyénfalvi 4, Durst. Csere: Szalai (liberó), Szerencsés-Miklai 15, Dani 1, Berkó L. Vezetőedző: Leiszt Máté.
SZBRA: Vacsi 8, Vukoja, Valdez 12, Zen 9, White 9, M. Skoric 11. Csere: Fáth (liberó), N. Skoric, 10, Baker 6. Vezetőedző: Andrea Milodanovic

 

Kapcsolódó hírek