Nagyot küzdöttünk a visszatérő meccsünkön

 Kategória: Felnőtt

Az eredmény most másodlagos volt.

A hosszú, 56 napos kényszerszünet után jó volt látni, hogy mosolygós lányok készülnek a visszatérésre szerda délután. Pedig a feladatunk nem volt egyszerű, a Békéscsaba nem csak a tabella éllovasa, de az utóbbi hetekben ők folyamatosan tudtak edzeni és meccset játszani.

Ez a különbség a meccs első periódusában nem látszott. A vendégek kicsit nehezebben melegedtek játékba, míg mi az első perctől kezdve hatalmas lelkesedéssel játszottunk. Több alkalommal is vezettünk 2 ponttal, azonban a szett közepén ritmust váltottak a békésiek és ezt már nem tudtuk ellensúlyozni, így megnyerték a nyitányt. (17-25)

A folytatásban sem hagyott alább a lendületünk, azonban érezhető volt, hogy az erőnk fogyni kezdett. A szett elején ismét nálunk volt a vezetés, de most gyorsabban jött a békéscsabai fordítás. Bár a labdameneteken belül szép megoldásokat mutattak a lányok, de az erejükből csak ennyire telt. (11-25)

A lányok a harmadik szettben is igyekeztek megnehezíteni a BRSE dolgát és ez sikerült is. Csakúgy, mint a meccs addigi részében, több hosszú labdamenetet játszottunk, ahol érezhető volt, hogy a nyári felkészülés alatt remekül sikerült összerakni a csapatot, de az is megmutatkozott, amit az utóbbi napokban többször is írtunk: a koronavírus nagyon megterheli a szervezetet, így sokkal fáradékonyabbak voltak a játékosok. (17-25)

Végül becsületesen küzdve, nagyon nagy szívvel játszva szenvedtünk vereséget-de a legfontosabb: végre játszhattunk!

Andrea Milodanovics: – Nagyon nehéz barmit is mondani egy ilyen meccs után. Nehéz időszak után vagyunk és látszik, mennyire megviselt minket a vírus, de még bőven van mit lejátszani, úgyhogy dolgozunk tovább és igyekszünk minden nap egyet előre lépni. Gratulálok a BRSE-nek, de annál jobban gratulálok a saját csapatomnak, hogy visszatértek és megnyerték ebben a szezonban a legfontosabb meccset! Covid19 – SZBRA 0:3
Tóth Gábor: – Örülök, hogy a kellő koncentráció mellett, magabiztos győzelmet arattunk, amiből fiataljaink is kivették részüket. Várjuk a szombati hazai bemutatkozást!

NŐI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Szent Benedek RA–Swietelsky-BRSE 0:3
 (–17, –11, –17)
Balatonfüred. V: Mezőffy, Szarka.
SZBRA: Vukoja 1, Valdez 5, Szerényi 2, White 11, N. Szkoric 1, Zen 2. Csere: Baksa (liberó), Vacsi 4, Dimitrics 1, Araczki. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
BRSE: Koseková, Glemboczki 12, Vander Weide 15, Drpa 8, Grudina 13, Pekárik 6. Csere: Kertész (liberó), Cicic, Szűcs G. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kapcsolódó hírek