U 13-as csapatunk első sikerét ünneepelhette, de a többi korosztály sem unatkozott.

 Kategória: Egyesület

Remek sikerek és tanulságos meccseket játszot takhétvégén utánpótlás csaptaink.

U17 piros: Itt az első siker az első osztályban

Nem volt egyszerű helyzetben az U17-Piros csapatunk. Akadémistáinknak Kaposváron kellett pályára lépniük, azonban sérülések és betegség miatt csak nyolcan indulhattak útnak.

Nehezen indult az első meccs a Kaposvár ellen, egy szett kellett ahhoz, hogy belelendüljenek a lányok. A rendkívül fegyelmezetten és szebbnél szebb megoldásokat felvonultatva játszott csapatunk, és egyenlíteni tudtunk. A harmadik szettben egy újabb sérülés azonban elvette az esélyünket a bravúrra, így a hazaiak négy játszmában nyerni tudtak.

A második meccsünkön a Szeged ellen az első játszma megnyerése után ellenfelünk a második és harmadik játszmában remekül váltott ritmust a szett végén és megfordította az eredményt. A negyedik szettben előbb hatalmas akarattal egyenlíteni tudtunk, majd az ötödik szettben, két pontos hátrányból fordítva, izgalmas labdamenetekkel fordítottunk és megnyertük a meccset-ami egyben az első sikerünk volt a legjobbak között.

Varga Tamás, vezetőedző: Egy rossz első szett után fantasztikus második szettet hoztak a csajok az első meccsen. Minden benne volt, amit már egy ideje gyakorlunk az edzéseken és ez azt jelzi, hogy nagyon jó úton haladunk. Sajnos nem tudtunk a legjobb keretünkkel kiállni, ezért az újabb sérülés nagyban befolyásolta a folytatást. Improvizálnunk kellett, amit a lányok egy kis „megszeppenés” után nagyon jól megoldottak, szépen harcoltak és még így is sok gondot okoztunk az ellenfelünknek. A második mérkőzésen nagyot harcoltunk, nem volt egyetlen labda sem amiért ne harcoltunk volna nagyot, fegyelmezettek és türelmesek voltunk, ezért egy nehéz, de nagyon megérdemelt győzelmet arattunk. Aminek kimondottan örülők, hogy a lányok nem csak a pontokért, de a sérült csapattársakért is harcoltak és ezt a győzelmet a mielőbbi gyógyulásuknak ajánljuk.

Sebők Éva U17 OSB I. osztály, 2. forduló, Kaposvár

ROAK Kaposvár „A” – Szent Benedek RA Piros 3:1

Szent Benedek RA Piros – Szegedi RSE Narancs 3:2

SZBRA: Mayerhoffer, Lovász, Bernáth, Schneider, Egri, Szabó Csere: Losonczki (Liberó), Magyarossy vezetőedző: Varga Tamás

U17 Kék: Két nagyszerű győzelem

Rögtön kemény meccsel nyitott a torna az ÉDRA ellen. Az első szettben igencsak megremegett a lányok keze, ez nagyban köszönhető volt ellenfelünk remek nyitásainak. Bár próbáltunk taktikát váltani, de az előnyt eltüntetni nem sikerült. A második szettben sokkal több önbizalommal mentünk a pályára és egyenlítettünk, azonban ez felpaprikázta ellenfelünket. A döntő játszmában nyernünk ugyan nem sikerült, de nagy küzdelemben minimális különbséggel kaptunk ki. A következő két mérkőzésen érződött, hogy lekerült a teher a lányokról. Magabiztos, olykor nagyon szép megoldásokat mutató játékkal nyertünk.

Besenyei Attila, vezetőedző: Bár az első meccsen vereséget szenvedtünk, hatalmasat küzdöttünk és nagyon komoly munkával sikerült egy szettet nyernünk. Csak gratulálni tudok a lányoknak, a vereség ellenére is büszkén jöhettek le a pályáról. A további két meccsünkön felszabadult játékkal, könnyebben nyertünk, aminek azért is örülök, mert minden játékosomat pályára tudtam küldeni. Új csapatot építünk jó úton járunk és az ÉDRA ellen komoly meccs lesz a visszavágó. Örülök, hogy nézők előtt játszahttunk végre.

Szalay Sebők Éva U17 OSB III. osztály Nyugat ’F csoport alapszakasz, Balatonfüred


Szent Benedek RA – ÉDRA 1:2 (-14, 22, -21)

Szent Benedek RA – Kistex II 3:0 (18, 9, 11)

RÖAK Kaposvár ’B – Szent Benedek RA 0:3 (2, 16, 10)


SZBRA:
Vajai, Tomanóczy, Polányi, Meszlényi, Pintér, Pál Csere: László Zs., Schuj (liberó) Kulcsár, Vincze, Csóka, László K., Garamvölgyi Vezetőedző: Besenyei Attila, másodedző: Koromos Mihály

U13: Makulátlan teljesítmény a hazai tornán

A két héttel ezelőtti szombathelyi felkészülési tornán már találkoztunk a TRSE két csapatával is és ott egy győzelemmel, egy vereséggel zártuk ellenük a tornát. Az elmúlt két hét időt adott arra, hogy egy kicsit rendet rakjanak az edzők a fejekben, és ez láthatóan jól sikerült. Szoros küzdelemben vágtak vissza a Tatabányának. A Vasas az U11-es csapatát nevezte, hogy az idősebbek között méressék meg magukat. Nem okoztak csalódást, kemény ellenfelek voltak, de itt is sikerült nyernünk. Az utolsó, MTK elleni meccsünkön is végig kiélezett küzdelem folyt a pályán, de a lányok láthatóan jól viselték a rájuk nehezedő terheket, és folytatták a győzelmi szériát.

A lelátón szurkolt a lányoknak az Extraligás csapatunk liberója, Fáth Kinga, aki amellett, hogy a lányokat dicsérte, megjegyezte, hogy néha jobban izgult mint a saját meccsein szokott.

Szmik György, vezetőedző: Az Országos Mini Bajnokság alapszakaszának első, hazai rendezésű tornáján nagyszerű rajtot vettek a lányaink. A három mérkőzés során izgalmakban nem volt hiány, hiszen minden alakalommal a harmadik szettben dőlt el a találkozó sorsa. A szorgalmas és kitartó munka meghozta gyümölcsét, három győzelemmel zárt a csapat.

Őryné Merő Nóra leány U13 Országos Mini Bajnokság, Balatonfüred

Szent Benedek RA– TRSE 2-1
Szent Benedek RA – VASAS SC 2-1
Szent Benedek RA – MTK Budapest 2-1

A tornán résztvevő játékosok: Lakatos Luca csk. Tóth Boglárka, Nagy Fruzsina, Kiss Gréta, Németh Olívia, Szalontai Borbála, Debreczeni Dorka, Bálint Anna Blanka, Ágoston Dalma vezetőedző: Szmik György

U21: Nagy falatnak bizonyult a Vasas

Az első forduló sikere után egy lényegesen nehezebb feladat várt U21-es csapatunkra. A Vasas hasonló korosztályos csapata lényegesen jobb erőt képvisel és ezt bizonyították is a meccsen.

Mészáros Péter, edző: Az egész meccsen remekül nyitó Vasas érvényesítette a papírformát, ez azonban nem szabad, hogy a kedvünket szegje. Előrébb járnak nálunk. Becsülettel küzdöttek a lányok

Vasas U21-Szent Benedek RA  3-0 (14, 15, 8)

A mérkőzésen pályára lépő játékosok: Egri Bogi, Nagy Vivien , Lovász Kinga, Tokos Eszter, Mayerhoffer Hédi, Darvasi Rebeka, Horváth Sári, Gazsó Zsofi, Jacso Bori (liberó) , Spándli Virág edző: Mészáros Péter

Kapcsolódó hírek