U15: Három meccs, három győzelem a pécsi tornán

 Kategória: U15

Magabiztos győzelmekkel kezdte meg a szezont az U15-ös csapatunk.

Az U15-ös csapatunknak korán kezdődött a vasárnapja, Pécsre utaztak, ahol három mérkőzés várt a lányokra. Szalay Andrea edző vezetésével 13, sikerre és meccsre „éhes” lány szállt fel a buszra.

Az első, Pécsi Horvát Iskola elleni mérkőzésen még érződött némi lámpaláz a csapaton, ami nem csoda, hisz sokuknak ez volt életükben az első igazi mérkőzése. Ennek ellenére az első két szettet megnyerték, a harmadikban így jöhettek a fiatalabbak, akik szoros küzdelemben ugyan, de elvesztették a játszmát- de egy rossz szó nem érheti a lányokat, remekül küzdöttek.

Pécsi horvát Iskola – Szent Benedek RA 1:2 (-23,-20,18)

A második találkozónkat a szombathelyiek ellen játszottuk, ahol villámrajtot vettünk. Ellenfelünk nem tudott mit kezdeni a remek nyitásainkkal, így a vártnál simábban jutottunk előnyhöz. A folytatásra összeszedték magukat a szombathelyiek és szoros szettben egyenlítettek, de a megingásunk átmeneti volt, így a harmadik játszmát magabiztosan hoztuk.

Szent Benedek RA – Student Comfort Sport Kft. 2:1 (10,-23,17)

A nap utolsó meccsét a fiatal játékosokkal kiálló veszprémiek ellen vívtuk. Ez ismét lehetőséget adott arra, hogy meccshelyzetben gyakorolhassanak a mi fiataljaink is, akik éltek a bizalommal. Külön kiemelendő, hogy a 3-0-ra megnyert mérkőzésen a második szettben, egy rövidzárlat után 13 pontos hátrányt ledolgozva, igazi csapatként működve fordítottunk.

Veszprém Volley Zöld – Szent Benedek RA 0:3 (-19,-23,-13)

Szalay Andrea: Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, a taktikai utasításokat betartva jól és ami talán ennél is fontosabb szépen játszottak. Meg kell tanulniuk, hogy a meccsek nem csak szettekből állnak, minden egyes pontért meg kell küzdeni és ehhez folyamatosan koncentrálniuk kell. Külön ki szeretném emelni Vajai Annát és Polányi Pannát, akik remek nyitásokkal kritikus helyzetben lendítették át a csapatot egy-egy holtponton. Remek visszajelzést kaptam az eddig elvégzett munkáról, és azt is jól le tudtam mérni, hogy mi az amire nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az edzéseken.

A pécsett pályára lépő csapat: Rozgonyi Gréta, Polányi Panna, Lennert Anna, Paulin Liza, Rostás Kincső Alexandra, Tóth Eszter, Simon Júlia, Farkas Kamilla, Vajai Annai, Retz Elvira, Hideghéti Bori, Hertling Petra, Almás Virág.

Kapcsolódó hírek