U15: Újabb „kettő plusz egy” győzelem

 Kategória: U15

A veszprémi bajnoki fordulóban csak két szerettet vesztett csapatunk.

A korai kelés a közeli helyszín miatt elmaradt, így a frissen és jókedvűen érkezett meg csapatunk Veszprémbe.

Az első mérkőzést a hazai Volley Zöld csapata ellen játszották a lányok, ahol az első két szettet szép játékkal végig vezetve nyerték meg. A harmadik szettben ezért már fiatalabb játékosok kaphattak lehetőséget, és bár ők is szépen játszottak, és hajtottak az utolsó pillanatig, szoros vereséget szenvedtek az utolsó felvonásban.

Az eredeti program szerint egy kis pihenője lett volna a lányoknak, de a Student Comfort Sport több játékosának nem volt érvényes a sportorvosi engedélye, így a játékvezetők nem engedték pályára lépni őket. A címben említett plusz egy győzelmünk ez volt, lévén a találkozót 3-0-val a javukra írták.

A pihenő helyett a programváltozás miatt egymás után kellett játszanunk. A Pécsi Horvát Iskola elleni találkozónk gyakorlatilag ugyanúgy alakult, mint az előző. Az első és a második szettbe egyre szebb játékot mutatott csapatunk, és végig vezetve nyerték meg mind a két játszmát. Az utolsó szettre jöhettek ismét a fiatalabbak, akik újra becsületesen küzdöttek minden labdáért, de a szettet a pécsiek nyerték.

Szalay Andrea: Már-már hagyományosan kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzéseket, sok bosszantó technikai hibát, például forgás hoibát követtek el. Szerencsére ez nem atrtott sokáig és a második meccsen már a valós tudásuknak megfelelően játszottak. Összeségében elégedett vagyok és örülök a győzelmeknek, és bár nagyon sokat fejlődtünk az előző torna óta, dolgoznunk kell tovább, mert van még hova és miben előrelépni.

U15-ös bajnokság, III. osztály, Nyugati Csoport Alapszakasz

Veszprém Volley Zöld – Szent Benedek Röplabda Akadémia 1:2 (-17,-19,23)
Szent Benedek Röplabda Akadémia – Pécsi Horváth Iskola 2:1 (17,16, -13)
Student Comfort Sport Kft – Szent Benedek Röplabda Akadémia 0:3 (0,0,0)

A Veszprémban pályára lépő csapat: Rozgonyi Gréta, Polányi Panna, Lennert Anna, Paulin Liza, Rostás Kincső Alexandra, Tóth Eszter, Simon Júlia, Farkas Kamilla, Vajai Annai, Retz Elvira, Hideghéti Bori, Hertling Petra, Almás Virág vezetőedző: Szalay Andrea

Kapcsolódó hírek