U19: mindkét csapatunk megkezdte a bajnokságot

 Kategória: U19

Rengeteg tanulásggal járt a három mérkőzés.

U19 OIB I. Női Alapszakasz `D` csoport, MTK RÖPLABDA CSARNOK

Szent Benedek Röplabda Akadémia – Piros – MAFC-Nikola Tesla 2-3 (-13, -18, 16, 16, -12)
Szent Benedek Röplabda Akadémia – Piros – MTK 0-3 (-24, -18, -9)

Komplett szerb csapattal találta szembe magát az U19-es 1. osztályban szereplő gárdánk. Kicsit megilletődötten kezdtük az első két szettet, ahol a fővárosiak megléptek 2-0-ra. A folytatásra megérkezett az igazi SZBRA is és stabil, határozott, „minden labdáért harcolok” játékkal egyenlített. A döntő etapban a rutinosabb MAFC nyert, de így is büszkén jöhettünk le a pályáról.

A folytatásban nagyon közel voltunk, hogy a remek játékosanyaggal rendelkező MTK-t elkapjuk. Nagy csatában 26-24-es vereség után a folytatásban már kifogyott az energia, valamint újabb taktikai elemekkel és felállásokkal próbálkozott a szakmai stáb, így az esélyesebb MTK 3-0-ra győzött.

Varga Tomas, edző: Elsőre nem volt rossz. Az első mérkőzésen 0-2 után felvettük a ritmust és nagyon jól játszottunk. A döntő szettben rutintalanok voltunk sajnos, de ebben is fejlődünk majd a későbbiekben. A második meccs elején jól kezdtünk, közel voltunk a szettgyőzelemhez. Elégedett vagyok a mai napon látottakkal, mert nyolcból 4 játékban, amit gyakoroltunk azt le tudtuk tenni a pályára.

A tornán pályára lépő játékosok: Gazsó, Krakoczki, Mayerhoffer, Egri, Darvasi, Tokos, Jacso (libero), Spándli, Tomanóczy, László Zs. Edző: Varga Tomas.

U19 OIB II. osztály közép ’B csoport, alapszakasz, Balatonfüred, Szent Benedek Iskola

Szent Benedek Röplabda Akadémia Kék – ÉDRA 0:3 (-15, -15, -19)

Sajnos csak egy mérkőzést tudtunk lejátszani a hétvégén, mivel több csapat betegség miatt ne tudott eljönni a tornára. Emiatt a játékosoknak volt egy kis hiányérzetük, mert szerettek volna még többet játszani. Ellenfelünk jó nyitásai nehezítették meg fogadásainkat, játék helyzetekben viszont partiban voltunk, de a nagy ponthátrányt csak csökkenteni tudtuk a végjátékokban.

Besenyei Attila, edző: Új év, új csapat, új osztály. Nagyon nehezen tudtunk átesni a holtpontokon, tele voltunk izgalommal, félelemmel, ami a koncentrációnkból vett el. Amikor sikerült játékba lendülni, mindenki szépen tartotta magát a megbeszélt taktikai elemekhez. Öröm volt nézni, ahogy a lányok mennyire boldogok voltak egy-egy pont megszerzése után. Az önbizalom növekedésével mindig egy kicsit közelebb tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, de a véghajrákban sajnos még nincs meg a rutinunk Dolgozunk tovább, és a hibáinkból tudunk a legjobban építkezni.


A mérkőzésen pályára lépő játékosok:
Bernáth Viktória, Polányi Panna, Losonczki Luca, Meszlényi Lilla, Magyarossy Anna, Pintér Jázmin, Csere: Simon Réka (libero), Őry Kata, Nagy Vivien, László Krisztina Edzők: Besenyei Attila, Szmik György

Kapcsolódó hírek