Újabb győzelmünkkel egy lépésre vagyunk a bronzéremtől

 Kategória: Felnőtt

Az első szett után nem tudott megálljt parancsolni nekünk a nagyot küzdő Kaposvár.

Az első pontokat felváltva szerezték a csapatok, majd mi jutottunk először szűk előnyhöz, de jött sorozatban 4 kaposvári pont, így Dejan Desnicának kellett időt kérnie 7-5-nél. Feljavult a blokkmunkánk, és támadásban is egyre hatékonyabbak voltunk, így 11-nél utolértük ellenfelünket. Hiába javultunk ebben a két játékelemben, mert a nyitásfogadásunk kezdett dadogni, Wirth Annamária hét nyitásával sem tudtunk mit kezdeni, ezzel pedig magabiztos előnyhöz jutott a Kaposvár. Feladóban érkezett Bleicher Réka helyére Norene Iosia, Milena Koprivica helyett pedig Vacsi Evelin lépett pályára, majd Kiss Gréta ment nyitni, ezek pedig gyors felzárkózást hoztak. A szett hajrájára két pont volt a kaposváriak előnye, de ismét megtorpantunk. Küszöbön volt a somogyiak szettgyőzelme, és bár sikerült közelebb zárkóztunk, de fordítani nem tudtunk. (25-20)

Felpaprikázta a lányokat az első szett, ellenállhatatlanul kezdtük a második játszmát, 9-0-ig meg sem álltunk. Milka Stijepc és Kiss Gréta vitték a prímet, mindketten remekül blokkoltak és támadtak. A kaposváriak 14-4-es vezetésünknél ébredtek, de akkor már nem volt megállás. A szett elején remeklő két játékos mellé Milena Koprivica is felzárkózott, de ebben a periódusban nem volt gyenge pontja a csapatunknak. Egy-egy nüanszi megingásunk volt, de ezeket szinte észre sem lehetett venni. Nagyon magabiztosan, meggyőző fölénnyel egyenlítettünk. (15-25)

A harmadik játszmában nagyon sokáig fej-fej mellett haladtunk a Kaposvárral. Bár nagyobb előnyt nem harcoltunk ki, de az 1-2 pontos vezetést magunknál tudtuk tartani. Bár nagyon szoros volt az állás, de koncentráltabbak voltunk ellenfelünknél és kevesebbet is hibáztunk. Kiss Gréta most is szépen termelte a pontokat, a játszma végére pedig fölénybe is kerültünk. Egy ponttal, 17-16-ra vezettünk, majd nagyon rövid idő alatt már 4 pont volt az előnyünk, a hajrában pedig szinte állva hagytuk a somogyiakat és átvettük a vezetést. (19-25)

A negyedik szettben is gyorsan előnybe kerültünk, amit meg tudtunk őrizni, bár 6-6nál utolért a Kaposvár, de a mi kezünkben volt az irányítás. Remek blokkmunkával és Natasa Savovic két ászával megléptünk 14-8-ra. Bár nagyot küzdött ellenfelünk, de ez csak arra volt elég, hogy a különbség ne növekedjen. A játszma végére az egész mérkőzésen jól játszó Milka Stijepic blokkja tett pontot.  (19-25)

Újabb győzelmünkkel már 2-0-ra vezetünk a három győzelemig tartó párharcban, így szerdán este 6 órától hazai pályán megszerezhetjük klubunk történetének első élvonalbeli érmét. Várunk mindenkit szurkolni!

Vincent Lacombe: – Jól kezdtük a mérkőzést, ahogyan tettük azt az előző mérkőzésen is. Sajnos a továbbiakban problémát okozott a pontszerzés, különös képen támadásban akadtak gondjaink. A mérkőzés végéig pedig ezen nem sikerült javítani.
Dejan Desnica: – Nagyon fontos meccs volt a számunkra, örülök, hogy nyerni tudtunk. Esélyünk van lezárni a párharcot Balatonfüreden, nagyon szeretnénk, de ha 5 meccset kell játszani, akkor lejátsszuk mind az 5 meccset. Persze szerdán hazai közönség előtt szeretnénk ünnepelni klubunk első bajnoki érmét!

Női Extraliga-bronzmeccs, 2. mérkőzés
1. MCM-Diamant Kaposvár – Szent Benedek RA 1:3 (20, –15, –19, –19)
Kaposvár Aréna, 350 néző. V: Mezőffy, Sík.
Kaposvár: Grbac 2, Matic 12, Wirth 6, Basnakova 14, Szedmák 10, Lemmens 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
SZBRA: Bleicher 5, Savovic 12, Koprivica 12, Stijepic 25, Kiss G. 14, Jimerson 8. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Iosia, Vacsi. Vezetőedző: Dejan Desnica.

A párharc állása: 2–0 a javunkra.

A mérkőzést ide kattintva lehet visszanézni.

Kapcsolódó hírek