Utánpótlás csapataink is megkezdték a felkészülést

 Kategória: Felnőtt

Utánpótlás szakmai vezetőnkkel, Kormos Mihályal beszélgettünk a fiatalok felkészüléséről.

Szeptember közepén már bajnoki tornán lép pályára az U19-es csapatunk, így a felnőttekhez hasonlóan a kiemelt (U17, U19, U21) korosztályok ezen a héten megkezdték a munkát. -A tavalyi évben itt játszók közül szinte mindenki maradt, 2-3 lány a tanulmányai miatt ment el tőlünk. A meghatározó játékosaink azonban maradtak, sőt tulajdonképpen megdupláztuk a létszámunkat az új érkezőkkel, így kezdtünk el dolgozni hétfőn-összegzett Kormos Mihály. Utánpótlásunk szakmai vezetője hozzátette, hogy amellett, hogy vannak olyan játékosok, akiket mi kerestünk meg és hívtunk Balatonfüredre, nagyon sokan minden közvetlen megkeresés nélkül választották a Szent Benedek Röplabda Akadémiát.

– Természetesen a játékosok nincsenek ugyanolyan szinten, így fizikálisan is és technikailag is sokat foglalkozunk a lányokkal. A tervünk az, hogy minden kiemelt korosztályban két-két csapattal neveztünk a bajnokságra és így minden játékosunk két-két korosztályban tud pályára lépni. Bőven lesz mérkőzésük és ez nagyon sokat jelent a fejlődésükben-hangsúlyozta Kormos Mihály.


A tavalyi szezonra rányomta a bélyegét a vírusjárvány. Sokáig álltak a bajnokságok, azonban mi sok egyesülettel szemben szerencsésebbek voltunk, mivel saját termünkben rendszeresen tudtunk edzeni. – Ez nagyon nagy előny és bizony látszik is például egy tavaly már velünk dolgozó lány és egy most érkező között, hogy az előző évi munka miatt könnyebben megy az edzés nekik Megszokták a heti 7-8 edzést és ez érződik is rajtuk. Reméljük idén már zavartalan lesz a szezonunk- ecsetelte szakmai vezetőnk.

Az alacsonyabb korosztályokban sem sokat pihennek már a fiatalok, az U15-ös, U13-as csapatokban jövő hét hétfőn indul a munka.

Vissza az utánpótláshoz

Kormos Mihály tavaly februárban megbízott vezetőedzőként vette át a felnőttek irányítását, de már akkor is úgy terveztük, hogy ez a munka a szezon végéig szól. A rendkívül sikeres felnőtt rájátszás alatt folyamatosan dolgozott az utánpótlásban is, majd a nyári táborok lebonyolításából is kivette részét, így jól jött a nyári pihenő. -Feltöltődtem kicsit és pihentem természetesen. Elkezdődött a munka és ilyenkor természetesen nagyon sok a megoldandó feladat. Ki kell alakítani mindent, hogy utána minden tökéletesen működjön és emellett edzéseket is vezetek. Kiestem azért én is a ritmusból, de kezdek már én is teljesen visszazökkenni-mondta Kormos Mihály.

Kapcsolódó hírek