Hatodik helyen zártuk első Extraligás szezonunkat

 Kategória: Felnőtt

Az újabb bravúr elmaradt, de nincs okunk keseregni.

Ahogy az előző két meccsünkön, úgy most is, Marija Skoric nem lehetett ott a keretben, sérülése nem jött rendbe csütörtökre sem.

Az első szettben úgy tűnt, hogy nem sok kérdést hagy az Újpest a mérkőzésen. Koncentráltan és rendkívül stabilan játszottak, az előző két összecsapáshoz hasonlóan nekünk csak felvillanásaink voltak, ami arra volt, elég, hogy egy-egy jobb periódusban 3-4 pontra zárkózzunk, de a szett megnyerésére nem volt esélyünk. (19-25)

Az esély az egyenlítésre ott volt a folytatásban. 6-6-ig fej-fej mellett haladtunk a vendégekkel, majd 11-6-ra elhúztunk. Összeállt a játékunk, ami biztató volt, de sajnos csak átmeneti volt a fellendülésünk. Az UTE időt kért, rendezte a sorokat és meg tudta fordítani a szettet. (21-25)

A harmadik játszma ismét szorosan indult, de egyre inkább érezhető volt, hogy ez lesz a szezon utolsó etapja. A végén a lényegesen motiváltabb újpestiek rutinosan le is zárták a párharcot. (13-25)

Az Újpest összesítésben 3-1-re megnyerte a párharcot, amivel az 5. helyen zárt a bajnokságban. Nekünk a 6. hely jutott idén, de elkeseredni nincs okunk, február közepétől, az edzőváltás után egy egészen más csapat formálódott Kormos Mihály keze alatt, egyszersmind ez az időszak megmutatta, hogy milyen utat kell követnünk a következő években.

SZÉP VOLT LÁNYOK, SZÉP VOLT MISI!

Kormos Mihály: – Az Újpest megérdemelte az ötödik helyet, mi a párharcban elért egyetlen győzelmünknek is örülünk. Az utolsó három találkozón többet kellett volna nyújtanunk a játék minden elemében, de problémákkal küszködtünk. Újoncként ugyanakkor büszkék vagyunk a biztos bentmaradásra és a hatodik helyünkre.

Horváth András: – Nagyon örülünk, hogy ezt a párharcot sikerült megnyernünk és az Extra Liga bajnokság legfiatalabb csapatával elérnünk az év elején kitűzött célunkat, a Magyar Kupa négy közé jutást, illetve a megcélzott ötödik helyet az Extraligában, így a Nemzetközi Kupa lehetősége megmaradt a jövő szezonra. Köszönöm az egész stábomnak és az összes játékosunknak az ez évi munkát. Azt gondolom, hogy csapatként nagyon sokszor sikerült kimagaslóan teljesítenünk, és köszönjük klubunknak, szurkolóinknak, hogy végig támogattak bennünket a könnyű és nehéz helyzetekben egyaránt. Most egy pici pihenő következik, amit követően újult erővel térünk majd vissza a következő szezonra.

Rájátszás az 5. helyért, 4. mérkőzés
Szent Benedek RA–UTE 0:3 (–19, –21, –13)

Balatonfüred. Vezette: Halász E., Mezőffy.
SZBRA: Vukoja, Sevarika 11, Szerényi 3, White 9, Váldez 4, Vacsi 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Baker 3, N. Skorics. Vezetőedző: Kormos Mihály.
UTE: Bagyinka 2, Racskovszka 9, Bezsandolszka 10, Petőváry 8, Kojdová 13, Carabali 8. Csere: Karabaseva (liberó), Szabó L. Vezetőedző: Horváth András.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 az Újpest javára.

Kapcsolódó hírek