Vasárnap még visszajönnénk Újpestre

 Kategória: Felnőtt

A lila-fehérek fordítottak, ők vezetnek a párharcban.

Az első és a második meccshez hasonlóan Marija Skoric nem lehetett ott a keretben sérülés miatt, a többiek viszont egészségesen várták a két csapat szezonbeli ötödik összecsapását.

Az Újpest gyorsan a tudtunkra adta, hogy nem szeretne még egyszer hibázni és hazai pályán kikapni a párharcban. Pontos nyitásuk és fogadásuk már az első perctől kezdve biztos előnyt hozott nekik. Hiába tűnt úgy, hogy sikerül felzárkóznunk, a fontos pillanatokban mindig megremegett a kezünk, így a hazaiak magabiztosan nyerték a játszmát. (25-16)

Amilyen döcögős volt a nyitó szett, olyan jól indult a másik. Már 5-1-re is vezettünk, amikor ismét előjöttek a bosszantó technikai hibák. Ezt az UTE ki is használta, előbb egyenlített, majd előnyt épített. Érezhetően elszállt az önbizalmunk, és bár akadtak biztató periódusaink, összeségében nem volt meglepő, hogy ezt a szakaszt is az Újpest nyerte. (25-16)

A harmadik játszmát is mi kezdtük jobban, de ezen a napon ez kevés volt ahhoz, hogy lendületet kapjunk. Csakúgy mint az előző szettben, a hazaiak előbb egyenlítettek, majd egyre nagyobb távolságba kerültek, végig koncentrálva ebben a játszmában is, megérdemelten nyerték a játszmát és a mérkőzést is. (25-19)

Fárasztó két hónap van a lányok mögött, de ha egy ugyanolyan motivált, bátor játékot tudnak mutatni a csütörtökön 16 órakor kezdődő negyedik meccsen, akkor vasárnap a fővárosban fejezhetjük be a szezont.

Horváth András: – Fontos, hogy a forduló és a hazai pálya előnyét megtartottuk. Persze tudjuk, hogy ezzel nem dőlhetünk hátra, hiszen feltehetően nehezebb mérkőzés vár ránk Balatonfüreden, ahova mindenképpen a legjobb formánkat és a mai agresszív játékunkat visszük majd magunkkal.
Kormos Mihály: – Az ellenfelünk precízen és pontosan játszott, a saját játékát játszotta, nekünk csak jobb szakaszaink voltak a mérkőzésen. Türelmesen és stabilabban is játszottak, aminek megvolt az eredménye, és emiatt nem volt igazán esélyünk ezen a mérkőzésen. Mi rengeteg hibával játszottunk, rengeteg pontot ajándékoztunk az Újpestnek és ez egyértelműen maghatározó volt. Lehetett volna ezen változtatni, ahogy az első vagy a harmadik szettet kezdtük, vagy ahogy többször visszajöttünk a meccsbe, de nem tudtuk továbbvinni. Kevés vezéregyéniség volt a csapatban ma. Jön a negyedik meccs, 0:0-ról kezdődik, szeretnénk még visszajönni Újpestre vasárnap.

Rájátszás az 5. helyért, 3. mérkőzés:
Újpesti TE – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:0 (16, 16, 19)
Szilágyi utca, zárt kapuk mögött Vezette: Jámbor, Szarka.
UTE: Racskovszka 15, Bezsandolszka 9, Petőváry 11, Kojdová 8, Carabali 13, Bagyinka 3. Csere: Karabaseva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Baker 4, Sevarika 14, Szerényi 4, White 2, Váldez 7, Vacsi 6. Csere: Fáth (liberó), Vukoja, N. Szkorics 1, Araczki. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az UTE javára.

Kapcsolódó hírek