Magabiztos győzelemmel mutatkoztunk be hazai pályán

 Kategória: Felnőtt

A találkozó előtt Hortobágyi Cirill megáldotta csapatainkat és a szezont.

Az MTK az első fordulóban négyszettes, izgalmas meccsen szorongatta meg idegenben a Békéscsabát, ami intő jel lehetett nekünk is. Papíron ugyan esélyesebbek voltunk a meccs előtt, de egy pillanatig sem szabadott lazítanunk.

A mérkőzés előtt Hortobágyi Cirill, a pannonhalmi főapát a szezon előtt megáldotta csapatainkat és a bajnokságokat.

“Kérünk, taníts meg minket győzni is és veszíteni is! Tudjunk örülni a kitartásnak, a szabályos küzdelemnek, az erőfeszítésnek, az áldozatnak, hiszen a játék a szerelmünk, a szerelméért pedig áldozatot hoz az ember!”– mondta imájában.

A felemelő ceremónia után nagyszerűen kezdtük a mérkőzést. Pillanatok alatt stabil előnyt építettünk és ugyan a szett közepén megingottunk, gyorsan sikerült visszaállni a helyes útra, és magabiztosan nyertük a nyitányt. (25-17)

Sokkal szorosabban alakult a folytatás. Egyre inkább az MTK akarata érvényesült a szettben és már úgy tűnt, hogy egyenlítenek a kék-fehérek, amikor varázsütésre megváltozott a játékunk. A hibák minimalizálása pedig lehetőséget adott egy nagy hajrára és már két szett volt az előnyünk. (25-23)

Érezhetően elvette a lendületet az MTK játékából az utolsó pontoknál elveszített játszma, ezt pedig mi ki is használtuk és talán a vártnál is könnyebben hoztuk a záró felvonást. (25-10)

Női Extraliga, 2. forduló
Szent Benedek RA – MTK Budapest 3:0 (17, 23, 10)
Balatonfüred, 300 néző. V: Mezőffy, Tillmann.
SZBRA: Bleicher R. 1, Saovic 8, Koprivica 9, Stijepic0 13, Kiss G. 8, Jimerson 12. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 1, Iosia, 1, Lekic Vezetőedző: Dejan Desnica.
MTK: Giommarini 3, Kilyénfalvi 2, Windisch 10, Sziládi 3, Tettamanti 5, Berkó. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Tatár 7, Boskó 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés

Dejan Desnica: – Nagyon örülök, hogy a szurkolóink előtt is sikerült nyernünk és ilyen sokan voltak a mérkőzésen és ennyien támogattak bennünket. Gratulálok a lányoknak, jól küzdöttek a mérkőzésen. Jól indultunk a bajnokságban, de továbbra is az út elején vagyunk, sokat kell fejlődnünk. Lépésről lépésre kell haladnunk és egyre jobban játszanunk. Legközelebb a DVTK ellen.
Leiszt Máté: – A második szettben hoztuk igazán, amit elterveztünk, talán a rutin hiányzott ahhoz, hogy megnyerjük. A harmadik játszmában már nem mutattuk azt az agresszivitást, amire szükség lett volna. Fontos, hogy meccsen is vissza tudjuk adni, amit az edzéseken már jól csinálunk. Nincs pánik, jó úton haladunk, a csapatomban van potenciál, és ezt idővel meg is fogjuk mutatni.

Kapcsolódó hírek