Itt a történelem: bronzérmet nyertünk

 Kategória: Felnőtt

Mielőtt bármit írunk, az első mondat a szurkolóké: KÖSZÖNJÜK! Együtt ünnepelhettük a balatonfüredi röplabdázás első bajnoki érmét, nem akármilyen izgalmak után!

A történelmi bronzérmet ünnepelni gyűltek össze ma szurkolóink, akik dobbal, dudával felszerelkezve már a bemutatás alatt is remek hangulatot teremtettek. Bár az első percekben nem tudtak tapsolni, mert a kaposváriak szerezték az első pontokat, de amikor 4-4-nél egyenlítettünk, hatalmas volt az üdvrivalgás a lelátón. Kiss Gréta, ahogy az előző meccsen is, remekül játszott, blokkjaival, ütéseivel és nyitásaival is szépen termelte a pontokat. Gyorsan át is vettük az irányítást és a vezetést, így Bleicher Réka ászértékű szervája után már a vendégeknek kellett időt kérniük 11-7-nél. Hiába csináltak gyorsan két pontot, nem törték meg a lendületünket, így 14-9-nél ismét jelezték a somogyiak, hogy időt kérnek. A hajrához közeledve állandósítani tudtuk a 4-5 pontos különbséget, jó volt látni, hogy felszabadultan, mosolyogva és ami a legfontosabb, koncentráltan játszott a csapat. A legvégén még egy kis megingás is belefért, amit Dejan Desnica időkéréssel gyógyított, ami után gyorsan lezártuk a szettet. (25-21)

A második játszmában nem adtunk előnyt a Kaposvárnak, pillanatok alatt elléptünk ellenfelünktől és 6-1-nél már időt kellett kérniük. Sikerült is felrázni Vincent Lacombenak az övéit, visszajöttek két pontra, így jöhetett nálunk az időkérés. Vissza is találtunk a jó útra, nagyon gyorsan sikerült ismét tisztes előnyt építenünk. Nem volt megállj, közönségszórakoztató volt a játékunk, aminek a jutalma taps volt a lelátóról. Gyakorlatilag hiba nélkül játszottunk, így a különbség is tíz pont fölé nőtt. Végül meggyőző fölénnyel növeltük előnyünket. (25-13)

Szorosan indult a harmadik szett, felváltva estek a pontok. Bleicher Réka-aki ma remekül irányította a csapatot-egymás után két pontot is szerzett, amivel előnybe kerültünk. Jött újabb gyors két pont, ami után időt is kértek a vendégek 10-6-nál. Dicsérendő a kaposváriakat, egyetlen pillanatig nem adták fel a küzdelmet, így nem is tudtunk most nagyobb előnybe kerülni, sőt, amikor visszajöttek két pontra, Dejan Desnicának kellett időt kérnie. A bronzérmek már ott pihentek a pálya mellett egy asztalon és talán ennek látványa volt az, ami miatt megremegett a lányok keze. A vendégek 15-nél egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették. Bár most akadt hiba a játékunkban, de biztos kéz is. Milka Stijepic volt aki sorozatban gyártotta a pontokat, így bár a vezetés a túloldalon volt, a hajráig nem nőtt egy pontnál nagyobbra. Ott viszont igen, így 22-20-as kaposvári vezetésnél Dejan Desnica kért időt. Sikerült is visszajönnünk egy pontra, így most a somogyiak jeleztek időkérést, és ez meg is hozta a szépítésüket. (23-25)

Lendületben maradt a Kaposvár, magukhoz ragadták a vezetést és 5-1-nél nekünk kellett időt kérnünk. Nem csökkent a különbség, így a feladóban érkezett Norene Iosia Bleicher Réka helyett. Jól jött a biztatás a lelátóról, mert érezhetően gödörbe kerültünk. Nem akaródzott sehogy visszaszerezni a lendületünket, amit a rendkívül lelkesen és egyre jobban játszó somogyiak kihasználtak és elléptek 16-8-ra. Ekkor kezdtünk el visszaaraszolni a szettbe. Sikerült felzárkóznunk három pontra, de nem tudtunk az egyenlítés közelébe kerülni, így egyenlítettek a vendégek. (20-25)

Felváltva estek a pontok a záró játszmában, de a Kaposvárnál volt mindig az előny. Milka Stijepic 3-3-nál ment szerválni és ismét hátára vette a csapatot, három remek nyitásával három ponttal vezettünk, de innen is visszajöttek a vendégek és 7-nél utolértek bennünket, de a térfélcserénél egy újabb Milka Stijepic remek megoldással már nálunk volt az előny. Vacsi Evelin ment szerválni és nem is akárhogy, sikerült újra összehoznunk négy pont előnyt, amiből hármat gyorsan le is faragtak a kaposváriak. Messze nem értek véget az izgalmak, mert 11-nél újra egyenlő volt, jött is az időkérésünk. De nem csak nem sikerült magunkra találni, de a vezetést is átvették 12-11-re. Egyenlítettünk és újra vezettünk, sőt játszmalabdához is mi jutottunk először. A lelátóról hihetetlen szurkolást kaptunk, az volt az ember érzése, hogy ha kell, a szurkolók befújják az utolsó labdát. Ilyen szurkolókkal nem lehetett más a vége, mint győzelem, amit Milka Stijepic pontja hozott meg. (15-13)

 

Dejan Desnica:

Amikor már 2-0-ra vezettünk, egy kicsit már elhittük, hogy miénk a bronzérem. A kaposváriak pedig megérezték a lehetőséget és ki is használták, hogy görcsösen játszottunk. Az ötödik szettben viszont amikor kellett akkor kellett helyén volt a fejünk. Amilyen támogatást és szurkolást kaptunk ma, nem is lehetett másképp. Köszönöm mindenkinek a szezont, szépen csillog a bronzérem és a Magyar Kupa ezüst.
Vincent Lacombe: – Büszke vagyok a csapatra hogy a második szett után nem adták fel. Sajnálom az első és a második mérkőzést, ahol nem tudtunk jobban teljesíteni. Gratulálok a Balatonfürednek, megérdemelték a bronzérmet. Soha nem beszéltem a körülményekről az anyagi és egyéb gondjainkról, amivel küszködtünk egész évben. Így összességében a teljes szezont tekintve éremmel zártuk az évet. Végezetül gratulálni szeretnék a saját csapatomnak az egész éves munkájukért.

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:2 (21, 13, –23, –20, 13)
Balatonfüred, 189 néző. V: Tillmann, Szarka.
SZBRA: Savovic 13, Koprivica 15, Stijepic 19, Kiss G. 19, Jimerson 12, Bleicher 2. Csere: Baksa (liberók), Vacsi 2. Vezetőedző: Dejan Desnica.
DIAMANT: Matics 14, Wirth 1, Basnyakova 16, Szedmák 17, Lemmens 13, Grbac 3. Csere: Szpin (liberó), Budai, Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Szent Benedek javára

Kapcsolódó hírek