Második helyen zártunk a Fatum kupán

 Kategória: Felnőtt

Biztató teljesítményt mutattunk egész hétvégén.

A korai kelés és a hosszú utazás egyetlen másodpercig nem mutatkozott a lányokon a pénteki első meccsen az MTK ellen. Villámrajtot vettek és végig irányítva a találkozót, talán a vártnál is magabiztosabban nyerték a mérkőzést 3-0-ra.

A szombat a szlovák VK Brusno elleni délelőtti mérkőzéssel indult a napunk. Bár ellenfelünk becsülettel küzdött, nem tudta megnehezíteni a dolgunkat. Ahogy az első meccsen, úgy a másodikon is simán nyertünk 3-0-ra.

A csoport első helyén végeztünk, így az is eldőlt, hogy rövid pihenő után az UTE ellen játszunk kora délután.

A fővárosi lila-fehérek ellen is ott folytattuk, ahol az előző meccsen abbahagytuk. Egy másodpercnyi megingás sem volt a játékunkban és itt is sima 3:0-val zártunk.

A vasárnapi döntő az egy más kávéház volt. A bajnok és Magyar Kupa címvédő Nyíregyháza ellen még egy felkészülési tornán sem egyszerű játszani. De ellenünk sem!

Szorosan indult az első szett, eleinte a nyírségieknél volt 1 pontos előny, majd mi vettük át a vezetést. Higgadtan és a taktikát tűpontosan betartva játszottunk, így tartani, sőt növelni is tudtuk az előnyünket. Már 20-16-ra vezettünk, amikor egy pillanat alatt felzárkóztak a hazaiak, így Dejan Desnicának a tornán először kellett időt kérnie. A szett végére a hazaiak ha nem is könnyen, de visszavették a vezetést és két rontásunkat kihasználva lezárták a játszmát. (25-23)

A folytatásban a tornán először hagyott alább a lendületünk. Amellett, hogy a játékunk pontatlanná vált, a hazaiak is rátettek egy lapáttal és így gyorsan magabiztos előnyt hoztak össze maguknak. A lányok ugyan becsülettel küzdöttek, de rengeteget hibáztak, így nem is volt kérdés, hogy a Nyíregyháza megnyeri a szettet. (25-15)

Bár a harmadik játszmában is a hazaiak domináltak, de mi nem adtuk olcsón a sikert. Hiába volt stabil az előnyük, minden pontért nagyon komolyan meg kellett dolgozniuk. Sokkal szorosabb is volt ez a játszma, sőt a végén játszmalabdák sorát sikerült hárítanunk. Végül nagyot küzdve kikaptunk 3:0-ra, amivel második helyen zártunk a Fatum Property kupán. (25-22)

Dejan Desnica: Új csapatot építünk, így nagyon fontos, hogy sok meccset játszunk, és erre most lehetőségünk volt a tornán. A csoportmeccseken jó csapatokkal találkoztunk, azonban fegyelmezett játékkal mindegyikük ellen magabiztosan tudtunk nyerni. A döntő az egy teljesen más meccs volt, egy nagyon erős Nyíregyházával találkoztunk. Bár sikerült megnehezíteni a dolgukat, de nem tudtunk szettet rabolnunk tőlük. Még a felkészülési szakaszban vagyunk, de itt sem engedhetünk meg olyan hibákat, mint például az első játszma végén. Összességében elégedett vagyok, le tudtuk mérni hol tartunk, folytatjuk a munkát.

FATUM PROPERTY KUPA, NYÍREGHYHÁZA

ERDEMÉNYEINK

Csoportmeccsek:
Szent Benedek RA-MTK 3:0 (9, 18, 23)
Szent Benedek RA- VK Brusno 3:0 (19, 17, 12)

Elődöntő:
Szent Benedek RA-UTE 3:0 (9, 14, 18)

Döntő:
Fatum-Nyíregyháza-Szent Benedek RA 3:0 (23, 15, 22)

Csapatunk különdíjasa Tia Jimerson lett

A torna végeretménye:
1. Fatum Nyíregyháza
2. Szent Benedek Röplabda Akadémia
3. MTK
4. UTE
5. DVTK
6. VK Brusno

Kapcsolódó hírek