Nemzetközileg ismert statisztikus tér vissza stábunkba

 Kategória: Egyesület

Darko Mitrovic ismerősként érkezik csapatunkhoz.

A mai röplabdában elengedhetetlenül fontos szerepe van a statisztikusoknak. Az ellenfelek és a mérkőzések tűpontos elemzése kulcsa az eredményes szereplésnek. A statisztikusok amellett, hogy a meccseken pontról-pontra „jegyzik” a meccset, a vezetőedzővel közösen értékelik és elemzik a látottakat. Az aprólékos elemzésből videót vágnak, elemzéseket készítenek, ezek azok, amiből a játékosok is készülnek a meccsekre.

A tavalyi évben több statisztikus is segítette Dejan Desnica munkáját. Közülük a szerb Darko Mitrovic volt az, aki a kupadöntő előtt és a rájátszás alatt dolgozott csapatunknál. A 34 éves szakember hét évig röplabdázott szülőhazájában, az aktív sportot az egyetemi tanulmányai miatt hagyta abba. A sportágtól nem szakadt el, edzőként és statisztikusként kezdett dolgozni Belgrádban. Szerbia után klubcsapatoknál dolgozott Görögországban, Bulgáriában, Oroszországban és Ukrajnában, később a bolgár válogatott statisztikusa volt, legutóbb pedig az ukrán női válogatott stábjának tagja volt. Jövőre az Extraligás és NB I-es csapatunk felkészülését segíti, az első csapat mellett az edzéseken is támogatja Dejan Desnica munkáját.

– Örülök, hogy egy olyan nagy tudású, tapasztalt statisztikussal tudunk együtt dolgozni, mint Darko. Az előző szezonban elsősorban online segítette a felnőtt csapat munkáját, márciusban azonban az orosz-ukrán háború kitörése után személyesen is csatlakozott a csapathoz és fontos meccseken tudott segítségünkre lenni. Ezalatt a néhány hónap alatt kiderült, hogy szakmailag és emberileg is megtalálta nálunk a számításait, zökkenőmentes volt a közös munka. A jövőben kizárólag a Szent Benedek Akadémiára fókuszál. Mindketten hosszú távon tervezzük az együttműködést-mondta Komáromi-Sólyom Csilla, csapatunk operatív igazgatója.

Kapcsolódó hírek