Új igazolásunk évekig Hawaiin is röplabdázott

 Kategória: Felnőtt

Új feladónk az Egyesült Államok korosztályos válogatottjaiban is szerepelt.


Az ismerősen csengő kaliforniai Long Beach városában született Norene Iosia a feladó poszton erősíti csapatunkat. A 23 éves röplabdázó egy másik, nagyon ismerősen csengő sziget egyetemén, Hawaiin tanult és játszott. A tanulmányai befejezése után már Európában is kipróbálta magát, az előző szezonban az AEK Athen csapatában játszott. Az Amerikai Egyesült Államok több korosztályos válogatottjának is tagja volt.

– A célom az volt, hogy egy versenyképes, az előző állomásomhoz képest jobb csapathoz kerüljek, ami a fejlődésemet szolgálja. Nem mondom, hogy mélyrehatóan ismerném a magyar bajnokságot, de amit olvastam és hallottam róla, az igazán biztató, emellett a Szent Benedek tervei is inspirálóak voltak. Emellett olvastam az országról, a Balatonról és kultúráról is, és ez is vonzó volt nekem. Örömmel jövök Balatonfüredre és nagyon várom már, hogy megismerjem új csapattársaimat-mondta a megállapodás után röviddel Iosia.

Új feladónk a jövő hét közepén érkezik Balatonfüredre, rövid ismerkedés után augusztus 2-án a csapat többi tagjával együtt elkezdi a felkészülést az új szezonra.

Kapcsolódó hírek