Januárban újraindultak az utánpótlás-meccsek

 Kategória: Egyesület

Szép sikereket értünk el a nagyon sűrű program ellenére.
Az elmúlt 2 hétben elindultak az utánpótlás bajnokságok elmaradt mérkőzéseinek pótlásai. A Versenybizottság döntése volt, hogy a január utolsó két hetében pótolni lehet az elmúlt félévben elmaradt meccseket, így februártól már normál kerékvágásban folytatódnak az egyes korosztályok küzdelmei. Lesz, ahol folytatólagosan, lesz ahol kisebb átalakítás után.

Akadémiánk egyértelmű célja volt, hogy mindenhol pótolni tudjuk az elmaradtakat, így rengeteg mérkőzést kellett játszanunk. U17-től U21-ig 10 nap alatt 12 mérkőzésen szerepeltek lányaink, amit nagyjából ugyanaz a 18 lány játszott végig. Tényleg nem értékelem, hogy szakmailag ennek mennyi értelme volt így.

Még a hóemberek is örültek az újrakezdésnek


– Nehéz értékelni ezt az időszakot. Mindenki örült, hogy meccseket tudunk játszani, de a több mint két hónapos szünet után nem volt egyszerű feladata a lányoknak. A nehéz feladatot azonban remek hozzáállással megoldottuk és a lehető legtöbbet kihozva, becsülettel helytálltunk- foglalta össze a történteket Kormos Mihály, utánpótlás szakmai igazgatónk.

ÍGY SZEREPELTEK CSAPATAINK

U21-ben az UTE túl nagy falat még, de a későbbiekben olyan gárdákkal játszunk, akik ellen már nagyobb esélyünk lesz a győzelemre. A lányok fejlődése folyamatos, az edzéseken és a mérkőzéseken is érezhető a nyáron megkezdett munka eredménye.

U17-ben két csapattal szereplünk, ahol a III. osztályban meccsről meccsre egyre szebben röplabdáztak lányaink. Itt a későbbiekben is, ha ilyen szépen haladnak, akkor jönnek majd a győzelmek is. U17-es kiemelt csapatunk a II. osztályban hatalmasat küzdött. A vírus helyzet miatt alig volt meccsünk tavaly, így mindent most 8 nap alatt kellett pótolnunk. Az eredmények dicséretesek, 5 mérkőzésből 3-at győzelemmel zártuk a „pótlást”, így a 3. helyen végeztünk az alapszakaszban. – Óriási eredmény, úgy gondolom- jegyezte meg szakmai igazgatónk.

Így örültek az U17-es lányok a múlt hétvégén, a dunakeszi elleni győztes mérkőzés után:

Következő hétvégén az U15-ös gárdánk pótol még egy elmaradt fordulót hazai pályán, majd február 7-én vasárnap egy nagyon-nagyon sűrű nap lesz, hiszen on-line regionális edzői továbbképzésnek adunk otthont, ami mellett az U13-as gárdánk játszik edzőmeccset a dabronciakkal.

SOK FELADAT VÁR RÁNK

Ugyanaznap délután valamennyi U13 és az alatti korosztályban szereplő röplabdásunkat várunk egy kis játékra a Szent Benedek Középiskola tornacsarnokába. Fontos, hogy mindenki egy kicsit röplabdázzon, hiszen februárban az U13-asok (február 13.) folytatják a bajnokságot, de az U11-esek versenysorozatát is el szeretnék kezdeni még ebben a hónapban.

– Visszatért az élet a magyar röplabdába, és ezt nagyon jó látni. A gyerekek is élvezik ezt, és a szülők is mellettünk állnak, engedik gyermeküket edzésre, mérkőzésre. Természetesen ahogy eddig is, úgy a jövőben is minden előírást szigorúan betartva dolgozunk- zárta értékelőjét Kormos Mihály.

Kapcsolódó hírek