A második meccsen egyenlített az UTE

 Kategória: Felnőtt

Ilyen sok hibával nem lehet meccset nyerni.

Csapatunkból továbbra is sérülés miatt hiányzott Marija Skoric, így ugyanazzal a kerettel vágtunk neki a második meccsnek is, mint a 3-1-re megnyert első összecsapásnak.

Az már az első meccsen is tökéletesen látszódott, hogy ebben a párharcban a legapróbb hiba is megbosszulja magát, és ahhoz, hogy nyerni tudjunk, minimalizálni kell a rontásokat. Sajnos ez a második meccsre sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az első szettben a legjobb lehetőségeket is elpuskáztuk, mert rengeteg hiba csúszott a játékunkba. Nem úgy a vendégeknél, akik sokkal koncentráltabbak voltak az első meccshez képest. Nyerték is a nyitó játszmát, ha nem is simán, de egyértelműen megérdemelten. (21-25)

Bár jól indultunk a második szettben, de 4-1 után ismét jöttek a hibák. Egy-egy jobb periódusunk akadt, azonban nem sikerült átlépni a saját árnyékunkat. Sem nyitásban, sem nyitásfogadásban nem volt meg a stabilitásunk, így a támadásokban sem lehetett meg a szükséges átütő erő-hiába próbált cserékkel frissíteni Kormos Mihály. Az UTE mindezt kihasználva, nagyon kevés hibával és egyre jobban játszott, így ez a szakasz is az övék lett. (16-25)

A harmadik szettben is mentünk, tettük a dolgunkat, küzdöttünk, de a mai napon a legnagyobb ellenfelünk a saját hibáink voltak. Ahogy a meccs korábbi részében, így most is egy-egy periódusra sikerült megtörni csak az újpestiek lendületét, így nem is volt kérdés, hogy ezt a meccset ma ők nyerik. (18-25)

Elkeseredni nincs okunk, hétfőn ismét Újpesten találkozik a két csapat, ahol már egyszer megmutattuk, hogy tudunk nyerni. Arra az útra kell visszatalálnunk!

Kormos Mihály: – Sokkal többet hibáztunk az ellenfelünknél, akik motiváltabbak is voltak. Nagyon jól rákészültek a mérkőzésre, ami nálunk viszont nem mutatkozott meg. Hihetetlen mennyiségű nyitást rontottunk, közepes volt a nyitásfogadásunk. A nyitásaink hatékonysága sem volt megfelelő, csak néhány pontig tartó felvillanásaink voltak a meccsen. A hétfői meccsen ilyen játékkal nem lesz esélyünk a harmadik mérkőzésen, csak akkor tudunk nyerni, ha az első meccsen és az MTK ellen is látott teljesítményt hozzuk. Meglátjuk hogyan sikerül visszahozni a lányokat a harmadik összecsapásra.
Horváth András: – A mérkőzés előtti célunk az volt, hogy visszajöjjünk ebbe a párharcba, ami nagy örömünkre sikerült is. Természetesen itt nem állhatunk meg, mennünk kell tovább ezen az úton és a következő etapokban is maximális elszántsággal kell fellépnünk a pályára és tartanunk kell a mérkőzés végéig.

Extraliga, rájétszás az 5. helyért, 2. mérkőzés:
Szent Benedek RA – UTE 0:3 (–21, –16, –18)

Balatonfüred. Vezette: Halász E., Varjasi.
SZBRA: Baker 1, Sevarika 13, Szerényi 3, White 5, Váldez 14, Vacsi 6. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vukoja, N. Skorics 4. Vezetőedző: Kormos Mihály.
UTE: Racskovszka 8, Bezsandolszka 9, Petőváry 15, Kojdová 14, Carabali 12, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Kapcsolódó hírek